writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sorane 2 Delos - hoofdstuk 22/26

door Jelsi

De Drongraad
Twee dagen later staren enkele leden van de Olandaarse bewakingsdienst naar de gegevens op het scherm. Een supergroot object is in de nabijheid van het stelsel gematerialiseerd.
'Zoiets kan toch niet, Beon.'
'Ik dacht het ook, maar we zien de gegevens voor ons.'
'En juist op het moment dat een groot deel van de Drongs aanwezig zijn
'Sla alarm snel.'
'Ontvang bericht,' meldt de computer.
Dadelijk verschijnen de beelden van de Katar op het scherm. Beide bedienden staren even naar de indrukwekkende figuur van de Droak die hen vanuit de centrale afwachtend aankijkt. Op een paar passen achter hem zien ze ook een mooie blondine.
'Die Droaks slagen er toch altijd weer mooie dienaressen te strikken,' merkt een van de bediende op.
'Een mooie dienares. Ik zie er geen, Beon.'
'Die blondine bedoel ik. Ik vergeet altijd dat jou volk een ander idee heeft van schoonheid, At'can.'
De Renees, die afstammen van de Urons een ras van reptielen, kijkt de mens even glimlachend aan.
'Ik weet dat het uiterlijk voor jullie van groot belang is, Agnaar. Mij zegt dat echter niets.'
Dan kijken ze beiden weer naar het scherm, waar ze de Droak horen zeggen.
'Ik ben Her Idar, de Drong van sector Crest. Aan boord van mijn vlaggenschip, de Katar. Verleen mij toegang tot Olandar.'
Even kijken de bedienden in de bewakingscentrale elkaar aan. Dan drukt een van hen een paar commando's in. Dan druk hij op een knop, waarna een lampje aanspringt. Hierdoor wordt de spraakmodule geactiveerd.
'Toegang verleent, Her Idar. Vlucht gegevens worden doorgestuurd,' zegt de Renees.
'Meldt mijn aankomst bij de Drongar.'
'Gegevens doorgezonden, Her Idar. U wordt verwacht in de grote Kronor.'
'Begrepen, gidsprogramma geactiveerd,' zegt Idar nog en verbreekt de verbinding.
Het grote schip wordt door de koersleiding naar een parkeerbaan gestuurd. Intussen maken Jakira, Idar en enkele anderen zich klaar om met het vlaggenschip van Idar naar de vierde planeet te vliegen. Als de kleine vloot van Idar, ongeveer dertig minuten later, de hangar van de Katar verlaat, merkt niemand dat er twaalf andere kleine kruisers mee naar buiten vliegen. In het vlaggenschip van Idar, stapt Jakira als eerste vermomd als een Droakvrouw doorheen het overbrengersveld. Idar volgt haar op de voet en beiden materialiseren aan de ingang van het grote paleis op de planeet.
De kruisers van Jakira zetten intussen koers naar de hoofdplaneet om daar hun opdracht uit te voeren. Volledig onzichtbaar en onopgemerkt landen ze op verschillende plaatsen in de nabijheid van belangrijke gebouwen. Zodra de landingspoten de grond raken, schuiven beide zijdeuren open en onzichtbare gevecht commando's springen naar buiten. Hun 3d kaarten wijzen hun de weg naar een toegang, die zo goed als onbeveiligd is. Het plan van Jakira trad al vele maanden geleden in werking toen de eerste spionnen op Olandar infiltreerden. Zij hebben de toegang onopgemerkt kunnen omzeilen. De commando's dringen al snel de ondergrondse verdiepingen binnen op weg naar de centrale eenheid. Hier wachten de spionnen hen op.
Op dat moment worden Idar vergezeld van een, als Droak, vermomde Jakira in het grote paleis van de Drongs toegelaten. Hier is de beveiliging zeer streng. Beiden worden verschillende maken gecontroleerd maar bereiken dan toch eindelijk het centrale deel. Zelfs Jakira, die zich Tren noemt, is hiervan onder de indruk, al heeft ze opgemerkt dat bijna negentig percent van de bewaking uit Volkers bestaat. Beiden krijgen een kamer voor twee personen toegewezen, waar ze in de grootste luxe enkele dagen doorbrengen. Terwijl Idar en Jakira zich laten bedienen, komen nog meerdere Drongs aan in het stelsel. De negende dag komt een hoge bediende naar binnen en buigt voor de Droak, die hem streng aankijkt.
'U en uw gezellin wordt in de grote vergaderzaal verwacht, Her Idar. Over drie uur begint de grootste vergadering die sinds lang op Olandar gehouden werd.'
'In orde, Orung Vorman. Mag ik u verzoeken om ons alleen te laten. Over twee uur zullen we ons in de grote zaal melden. Ik en Tren moeten nog enkele voorbereidingen treffen voor we de vergadering kunnen te woord staan.'
'In orde, Her Idar. Ik zal u daar opwachten en dan verder begeleiden,' zegt de Virakaan met de rang van Orung, wat gelijk staat aan een officier in de presidentiele wacht.
Als de deur achter de reptielachtige Virakaan, gesloten is, waagt Jakira zich in haar normale gedaante in de inkomhal van het appartement.
'Eindelijk is het grote ogenblik aangebroken, Her Idar. Als we onze bewijzen ongehinderd kunnen voorleggen, dan zullen zij mij steunen in onze strijd tegen Sorane. En dan zal zij, hoe machtig zij ook is, het onderspit moeten delven.'
'Ik hoop dat het voldoende zal zijn, Jakira. Zo gemakkelijk zullen ze niet te overtuigen zijn.'
'O, jawel Idar. Hun angst zal hen dwingen om in te stemmen met mijn plannen. En dan zal ik over de machtigste vloot beschikken, die het heelal sinds lang gekend heeft.'
Precies twee uur later volgt de als Droak vermomde Jakira achter Her Idar de grote zaal binnen. Orung Vorman geeft hen een teken en beiden volgen hem naar een kleine zwever. Zodra ze ingestapt zijn stijgt het toestel op en zweeft omhoog in de grote twaalfhoekige ruimte. In het midden zweeft, op ongeveer honderdmeter hoogte, een twaalfhoekige platform. De zwever van Idar en Tren koppelt zich aan één van de twaalf zijden. Tren/Jakira kan verschillende belangrijke 'goden', zoals Taxala, Avenaya, Tor-ka en nog vele anderen, opmerken, tussen de aanwezigen. Innerlijk lacht ze om deze idioten, die er over enkele dagen niet meer zullen zijn.
Als eindelijk als laatste Vranlar, de hoogste Drongheerser, met zijn zwever in het centrale deel van het platform land is het doodstil. Ook Jakira is even onder de indruk van zijn voorkomen en machtuitstraling. Maar terzelfdertijd dringt de gedachte zich op, dat zij alleen recht heeft op die plaats. Of beter, diegene van wie zij de identiteit draagt. Even balt ze haar vuisten. Ze haat hem, maar kan niet anders dan hem gehoorzamen. Maar die gedachte is genoeg om een spottende lach in haar hoofd te horen. Dadelijk daarop neemt de druk van het kwade toe en dwingt haar bewustzijn naar de achtergrond. Ze heeft opnieuw geen macht meer over haar lichaam. Plots schrikt ze op als de hoogste Drongheerser zegt:
'Her Idar. U heeft deze vergadering samengeroepen. Maar u waagt zich hier aan te melden in aanwezigheid van een minderwaardige kloon. Alle hier aanwezige leden eisen uw verklaring voor deze daad.'
Idar kijkt even naar Jakira, maar die lijkt wel versteend. Ze beseft dat ze haar vermomming doorzien hebben en verandert snel in haar echte gedaante.
'Geachte aanwezige Drongleiders. Deze kloonvrouw heeft zich op eigen kracht, tot ver boven haar lotgenoten verheven. Dank zij haar kan ik u op de hoogte brengen van een groot gevaar dat ons allen bedreigd.'
'Her Vranlar, Die blonde kloon van de echte Jakira is voor ons geen gesprekspartner. Ik vraag om haar te verwijderen uit deze vergadering,' zegt Aveyana, die ooit op aarde Aphrodite genoemd werd.
Vranlar kijkt om zich heen en merkt overal knikkende hoofden op. Snel geeft hij een teken aan de bestuurder van zijn zwever die dadelijk en bevel doorgeeft. Jakira glimlacht als ze merkt dat drie zwevers opstijgen en in hun richting vliegen.
'Het spijt me, Hera Jakira. Dit was te verwachten.,' fluistert Idar als Jakira hem, gevolgd door Aron, voorbij stapt.
'Dit behoort tot mijn plan, Her Idar,' hoort hij haar gedachten.
Als beiden zich in de eerste zwever bevinden, maak deze zich los van het toestel van Idar en draait, gevolgd door beide anderen, af.
Plots bevrijdt Jakira Aron van haar geestelijke dwang. De man kijkt verbaasd om zich heen. Hier is hij nog nooit geweest. Toch herkent hij velen, die tot de hoogste goden behoren. Dan merkt hij Jakira op, die hem glimlachend aankijkt. Op hetzelfde moment wordt hij in een blauwe gloed gehuld, die zich steeds verder uitbreid. De drie volkors aan boord beginnen plots te beven. Hun symbiont raakt in paniek voor de straling en vloeit uit hun lichamen. Ook aan boord van de twee andere zwevers voelen de volkors de straling en verliezen de controle over hun lichamen. Snel brengt Jakira Aron weer onder haar geestelijke controle waardoor de straling weer afneemt.
Voor de symbiont is het echter te laat. Zijn resten liggen rokend op de vloer van de zwevers. De bevrijde volkors staren elkaar met blikken van afgrijzen aan. Hun daden zijn te veel voor hen. En er is niemand die een poging doet om hen te helpen. Zelfs Jakira niet, die aan boord van een van de zwevers is. In de grote hal is het intussen doodstil geworden. Alle aanwezige 'goden' hebben op hun schermen kunnen volgen wat er gebeurd is. Ze schrikken allen als vier van de volkors plots hun wapen tegen hun hoofd zetten en zelfmoord plegen. De vijf anderen zichten hun woede echter op iets anders. De 'goden' die over de symbiont heersen. De twee volkors aan boord van de zwever van Jakira storten zich op haar, maar zij kent geen genade. Haar energiezwaard dood hen allebei. De twee andere zwevers veranderen van koers en schieten op het centrale deel toe, waar Vranlar ontstelt opkijkt.
Jakira grijpt Aron vast en teleporteert naar de zwever van Idar. Nog voor de Droak iets kan zeggen is ze alweer verdwenen. Aan boord van de eerste zwever materialiseert ze. De laatste volkor aan boord trekt zijn wapen, maar Jakira is sneller. Een telekinese schok werpt hem over de rand van de zwever. Terwijl de man naar beneden stort, richt Jakira haar krachten op het controle paneel. Zodra de zwever afremt, dematerialiseert ze weer en wordt stoffelijk aan boord van de tweede zwever. Maar die wordt op dat moment getroffen door de beveiliging van het centrale platform. De schoten van de zes straalwapens doorboren de energiekern van het toestel. De blondine beseft het gevaar en teleporteert naar de zwever van Idar. Door de schokgolf valt ze voorover. Her Vranlar kijkt haar woedend aan, terwijl gewapende zwevers opstijgen.
'Dit was het gevaar waar ik u kwam waarschuwen,' zegt Jakira kalm, 'Deze man Aron was vroeger een volkor, maar kwam onder de verderfelijke invloed van Sorane, die beweert dat zij de oude Jakira is. Het gevaar dat van die gevaarlijke duivelin uitgaat, is zo groot dat ik de hulp moest inroepen van de machtigste drong leiders. Alleen met al onze gebundelde macht kunnen het gevaar van Sorane uitschakelen.'
Even is het doodstil in de hal. Vranlar bedwingt zijn woede en kijkt Jakira met een spottende blik aan.
'En jij kunt daarvoor zorgen.'
'Nee, dat kan ik niet. Zeker niet als er aanwezigen in deze vergadering zijn, die Sorane steunen. Zij hebben dit al vele jaren geleden voorbereid. Allen hebben ze hun volkors door trouwe ondergeschikten vervangen. Alleen zij zullen hun macht kunnen blijven behouden. Voor de anderen, zelfs u, Drong Vranlar, zal het te laat zijn als hun trouwe volkors van hun symbiont bevrijd worden.'
Na de woorden van de blondine breekt een korte stilte uit, maar dan begint iedereen door elkaar te praten. Plots klinkt de luidde stem van Vranlar door de hal.
'Taxala, is dat de waarheid. Jij bent de leidster van diegenen die vele duizenden jaren geleden de volkors verving door gewone ondergeschikten.'
'Nee, Her Vranlar. Dit konden zelfs wij niet voorzien. Wij wilden alleen aanbidders die ons trouw dienden. Geen gedwongen slaven.'
Even is het doodstil in de zaal. Maar Taxala en enkele anderen voelen de beschuldigde blikken waarna andere 'goden' naar hen kijken.
'Taxala, vanaf nu worden jullie allen uit jullie status ontheven tot de raad beslist heeft over jullie daden.'
Taxala en Aveyana kijken even naar de blonde Jakira, die hen spottend aankijkt. Dan verlaten ongeveer honderd zwevers hun ankerplaats en dalen af naar de uitgang waar ze door zwaarbewapende volkors opgewacht worden. Ze moeten hun wapens afstaan en worden als gevangenen naar een groot gebouw gebracht waar ze een sector toegewezen krijgen. Daar moeten ze blijven tot de raad de zaak onderzocht heeft. Aveyana en de anderen beseffen dat Jakira hen een zware slag toegebracht heeft. Ze kunnen zelfs geen enkel contact opnemen met hun mensen want ze zitten onder anti-esperveld
Intussen kijkt Jakira Her Vranlar aan.
'Het gevaar van de kracht die Sorane uitstraalt en die ze ook, zij het beperkt aan anderen kan meegeven is zeer groot. Heel mijn vloot die de taak had om het amazonerijk te veroveren is verloren. De vroegere volkors hebben zich achter Sorane geplaatst om wraak te nemen.'
'Kloon, weet jij wel welke macht wij hier vertegenwoordigen. Zelfs als het waar is wat jij beweert, dan is de kracht van Sorane nooit groot genoeg om ons te bedreigen.'
'Her Vranlar. Mag ik u verzoeken om de beelden eens te bekijken,' zegt Idar.
De Drong knikt, waarna Idar een telepathisch bevel geeft aan een bediende in Jakira's schip. Aan boord van Katar worden enkele bevelen doorgegeven en een paar seconden later zijn de beelden van de strijd tussen de amazone en de grote volkorvloot te zien. Plots zijn er de elf kleine Pentagons in de ruimte materialiseren en even later het schip van Sorane. Verschrikt staren ze naar de blauwe golf die plots vanuit de kring van Pentagons naar de volkorvloot toe raast. Dan materialiseren nog een duizendtal amazoneschepen van een nieuw type die naar de volkorschepen toevliegen; Tot de verbazing van de toeschouwers beantwoorden de volkorschepen het vuur van de aanvallende schepen niet meer.
'De amazone schepen gebruikten op bevel van Sorane alleen nog verdovende wapens,' verklaart Idar.
Even later wordt de opname beëindigd.
'Dit staat ons allen te wachten, als we niets doen. Her Vranlar. Alleen als we snel toeslaan kunnen we Sorane verrassen. Als zij de kans krijgt om ons een voor een aan te vallen, dan denk ik dat we de strijd zullen verliezen. Voor Taxala en haar volgelingen is dan de weg vrij naar de ultieme macht. Zonder de volkors kan niemand van ons op dat moment zijn machtpositie handhaven.'
Na de woorden van Jakira klinkt een chaos van stemmen door de hal. Plots staat Vranlar op.
'Jakira, ik dank u voor deze waarschuwing. Hierbij verhef ik uw status tot een gelijke van een volkor Iedereen die het ooit nog waagt om u een kloon te noemen zal door de volkorraad geoordeeld worden. Mag ik u verzoeken om de hal te verlaten. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden.'
'Her Vranlar. Ik gelijk aan de status van een volkor. Ik mag dan wel een gekloond lichaam bezitten, maar geestelijk ben ik evenwaardig of meer dan een Drong.'
Vranlar die trilt van woede om deze woorden, kan zich bedwingen en kijkt naar de blondine.
'Die woorden kan ik je maar een maal vergeven, Jakira. Een hogere status kan ik jou op dit moment als kloon niet toestaan.'
Even tovert Jakira een lacht op haar gezicht, terwijl ze zegt.
'Moet ik u ook danken voor de eer, Vranlar.'
De Drongleider is verbaasd en woedend, maar zegt niets meer. Hij staart haar alleen maar aan. De kracht die van de blondine uitgaat, doet hem schrikken. Er is er maar een die zo'n kracht bezit en dat is de machtigste der machten. Maar die is al vele duizenden jaren geleden ten ondergegaan na de grote oorlogen. Hijzelf was toen een dienaar van de godheid die Jinga genoemd werd. Jinga, zijn opperste meesteres streed, nadat ze zich van haar medeheerser, Morduno, afkeerde, tegen zijn legers. Een strijd die eindigde in chaos en de dood van beide. Uit de puinhopen ontstond toen de orde die nu nog steeds over het bekende heelal heerst. Als Jakira beneden door de uitgang stapt, kijkt hij haar nog steeds na.
'Zou Morduno nu, meer dan een miljoen jaar later, teruggekeerd zijn uit het dodenrijk.' denkt hij, maar dat kan hij zelf niet geloven. Als dat waar zou zijn, dan zijn hij en zijn lotgenoten verloren. Alleen de identiteit zijn vroegere meesteres Jinga zou sterk genoeg zijn om hem te weerstaan, maar haar levensenergie werd zwaar bestraft om haar daden. Ze stortte de diepe vergetelheid in. Daaruit keert niemand terug, zelfs al was zij één van de machtigste wezens in die tijd.
Even werpt hij een blik op Idar, maar de Droak wendt zich af. Een seconde stijgt zijn woede, maar dan herpakt hij zich. Ze hebben nu grotere zorgen. Als Jakira echt Morduno is dan moeten ze snel zijn voor hij toeslaat. Alleen alle Drongs samen kunnen hem misschien weerstaan. Dan heft hij zijn hoofd op en kijkt om zich heen.
'We moeten belangrijke beslissingen nemen, die ons alle aangaan. Ons bestaan kan in gevaar zijn.'
'Is Sorane zo gevaarlijk, Dronhor.'
'Misschien is er nog een groter gevaar dan Sorane opgedoken. Ik trek me even terug. Ontbiedt Taxala en de anderen. Zij hebben ook het recht om hun stem uit te brengen.'
Langzaam stijgt de zwever van Vranlar op en versnelt dan om door de bovenste opening te verdwijnen. Intussen daalt een zwever naar beneden. Op de vloer aangekomen stappen twee Drongs uit en verlaten even later de hall. Zij begeven zich op weg naar Taxala.

 

feedback van andere lezers

  • Hoeselaar
    science-fictionlezer geweest maar heb me toch eens willen verdiepen in deze materie.
    Ja, dit heeft ook zijn charme ook al begrijp ik dit niet zo goed

    willy
    Jelsi: Bedankt voor het lezen. Mijn wereld draait helemaal om SF. Ben ook nog 3D designer en ontwerper...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .