writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Maandag 18 juli 2011

door warket

Nachtvlinder. Onderweg afschuwelijk prachtige tegenwind. In mijn droom was de schrijfster onbereikbaar in de buurt. Ik reed met een Ford Transit. Toen ik die op een bouwwerf achterliet werd hij door de politie weggesleept. Ik was voortdurend aan het blowen en vuurvrouw zat aan de drank.
9h: Het begint te regenen. Twee Albanezen metselen een pilaar met een boog. De Kosovaren plaatsen een wandbekisting. Een veiligheidshelm dragen ze niet. Ik bestudeer een nieuw dossier. Een hele klus. Moeilijk is het niet. Het is zoals schrijven. Je grabbelt fragmenten bij elkaar, identificeert en maakt er dan een geheel van. Systematiek in een drang naar overzichtelijkheid.
12h45: Plakjes zuurdesembrood met paté. Een 50 cl rode wijn erbij. Na het eten loop ik lurkend aan een sigaret in de werfkeet heen en weer. De schrijfster zit in mij. Is het omdat ze mij in mijn droom ontglipte dat ik haar nu in gedachten probeer te vangen? Een ingewikkelde verbondenheid tot loslaten gedoemd.
12h57: Hou op met mijmeren. Klik-boem-bang. Bestudeer de karakteristieken van funderingen, elementen in gewapend beton, het constructiestaal en vooral de brandweerstand niet vergeten. Waar is mijn rekenmachien en regenjas? Zal ik een fietstocht maken? Neen, toch niet. Een omweg te voet heel even maar door de stad. Subjecten bekijken en beschrijven. Daarna kan ik alleen weten wat er overblijft van waarmee de beschrijving begon. Leegloop in een studentenstad. De burgemeester blijft. Secretaris met vakantie. Kruisweg in de stilte. Rechter oor fluit opnieuw. Alles is hier correct. Vergeet het licht niet uit te doen. De trein vertrekt naar een volgende halte.
16h32: Nog een laatste werfbezoek bij de Cosovaren. Het bewolkt. Ondertussen werd het 16h45. Zal ik nog wat verder aan dossierkennis doen of ga ik naar huis...proeven van de mildheid van een bestaan. Een privelege als je naar de ellende in deze wereld kijkt.
Avond. Cooper danst de cha-cha-cha. Uit de kraan vloeit drinkbaar water maar moge de bubbels in het schuimwijnglas een hongerige voeden. Het is een manier van bidden net zoals een wens doen bij een vallende ster. Het leidt tot niets. De snijbonen garen in het caserol. Pattat in olijfolie met look. Vers geplukt en gedolven. Het levenssap zit er nog in. Alleen de blinde vink in de pan is wat afgestorven.

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Je hebt zo een stenostijl die me wel aanspreekt

  Willy
  warket: Ik ben mij daar niet zo van bewust. Het is goed dat u mij dat vertelt.
 • Vansion
  Ben opgehouden met roken. En publiceer niet meer. Alleen de blinde vink in de pan is afgestorven. Volledig eigenlijk... Ondanks het levenssap.

  Goe bezig gij.
  warket: Gij ook. Moge het zuiverste water uw dorst lessen.
 • Mistaker
  Smakelijk.

  Groet,
  Greta
  warket: Vanavond wordt het pasta, prei met courgettesnipsels overgoten met garnaaltjes opgewarmd in een roomsausje...besprenkeld met limoenraspel. Limonade komt hierbij niet op tafel.
 • Dora
  zoals schrijven:grabbelton fragmenten, identificatie tot een plot. Systematiek in overzicht. Ik wil altijd begrijpen, hoe onverwacht de linken ook liggen...
  warket: precies
 • julien_maleur
  jouw dag mooi in beeld gebracht
  JM
  warket: dankjewel julien maleur
 • Wee
  Het is heerlijk meelezen in jouw gedachten.
  Ik heb niet zo veel met eten maar je schrijft het verrukkelijk!
  warket: dankje Wee.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .