writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Adam en Eva

door koyaanisqatsi

'Moest ik niet doordrongen zijn van het besef dat jij geen greintje gevoel voor humor hebt, dan zou ik in de overtuiging leven dat het om een grap ging. Weliswaar een flauwe grap maar hoe dan ook een grap. Mag jou eens wat vragen? Doen jullie het met opzet? Hebben jullie een complot tegen mij gesmeed? Is het jullie er gewoon om te doen mijn leven zo veel mogelijk te verzuren ? Was het echt niet genoeg dat mijn jongste dochter zich tot die terroristengodsdienst heeft bekeerd en zich 'een moslima' noemt en dat mijn enige zoon zich communist beschouwt? Nee, blijkbaar niet! Nee! Mijn oudste dochter is van mening dat ze er gerust nog een schepje bovenop mag doen door huwelijksplannen te smeden met een vertegenwoordiger in fopartikelen! Was het nu nog de eigenaar van een zaak in die rommel geweest tot daar toe, maar nee, met zwartgallig plezier neemt ze genoegen met een vertegenwoordiger in die flauwekul. Een vertegenwoordiger! Een mislukkeling die zijn verdiensten bijeen moet schrapen met percentjes, zoals een straatmus zich in leven houdt door middel van het oppikken van kruimels!
Zeg ook eens iets, Eva! Of ga je me nu vertellen geen graten te zien in dit zoveelste familiedebacle! Of nee, zwijg, want ik heb geen zin te moeten aanhoren dat dit huwelijk in alle geval dichter bij onze conformiteiten aansluit dan de streken van onze andere broedsels!
Godverdomme! Heb ik daarvoor een imperium opgebouwd met deze handen! Heb ik daarvoor de ziel uit mijn lijf gewerkt -want zielloos, zo voel ik me hedentendage-, om mijn fortuin te grabbel te gooien voor de voeten van drie snotneuzen die het maken van totaal verkeerde keuzes tot een kunst weten te verheffen?!
Eva slikte een het laatste stukje van de afgekloven kippenbil door, haalde de schouders op en slaakte een diepe zucht.
'Wel?!' beet Adam.
'Wel? Wel wat?' snauwde Eva. 'Ik moest toch zwijgen…'

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Aha.
  Het klassieke begin, Adam en Eva hebben een communicatie-stoornis.
  Ik volg nog.


  koyaanisqatsi: Zo was het ook in den beginne...
 • GoNo2
  Meer van dat...
  koyaanisqatsi: thnks
 • Dora
  "We laten er een ballonnetje over op, goed? Bij dat drukke plaatje op bladzijde zes. Dan zijn ze meteen weer even bij de les."
  "Oké, teken jij het er dan even bij en zal ik de tekst er dan inzetten?"
  koyaanisqatsi: ? ;-)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .