writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wat is humor?

door Hoeselaar

Wat is humor?

Mensen toch waarmee ben ik begonnen? Ik wil iets schrijven dat met humor in verband kan gebracht worden. Nee! Sterker nog, ik wil over humor schrijven. Sorry, maar ik moet met mezelf deftig lachen. Volgens wat anderen me toewijzen, ben ik om hierbij een oud Nederlandse zegswijze te hanteren een "droogstoppel" dus iemand die wel humor begrijpt en met een mop lachen, kan maar verder durf ik dan weer niet te gaan.
Ik heb me dus voorgenomen een iets over humor te schrijven. Gemakkelijk zegt u? Zeer zeker niet, want wat is humor en hoe kan ik deze beschrijven als ik nog niet eens weet waar en waarmee ik beginnen moet.
Humor denk ik heeft iets met innerlijke beleving te maken. Komische momenten op het juiste moment weten in te vangen te analyseren en ervan te genieten. Cicero heeft het ooit zo geformuleerd; Een normaal analytisch mens kan over elke humoristische situatie met voldoening praten, glimlachen want het is een stukje ziel die het daglicht ziet. Als het om een mop gaat, blijft het enkel bij een kortstondige lachen zonder dat een indruk op je achterlaat.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Humor is denk ik nog moeilijker te omschrijven dan verdriet.
  Je hebt het hier goed verwoord, en ik vind je helemaal geen
  droogstoppel :))
  Met een glimlach gelezen!
  x

  Hoeselaar: Dank je wel Wee, Dit is een thema dat zich juist dan manifesteert als het ongelegen komt maar wil verder daar niet op in gaan.

  Lief dat je me las en zo goed doorgrondde

  Willy
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .