writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zondag 14 augustus 2011

door warket

Ik heb gedroomd dat ze me pestten op het werk. In een warenhuis klom ik in een kleerkast. Mijn baas vroeg waarom ik niet op het werk was. Ik heb een ladder nodig, antwoordde ik. Je bent een dag te vroeg met verlof.
Ontbijt met gebarentaal.
"We moeten onze vrijheid beschermen, niet onze veiligheid. De prijs voor de vrijheid kan nooit zijn die vrijheid aan banden te leggen". (Anthony Grayking, schrijver en filosoof).
Voor ik aan iets begin zeg ik het luidop. Ik ga naar het toilet, ik ga mijn tanden poetsen, ik ga naar de bakker…zelfs vanop de wenteltrap zeg ik: ik ga slapen. Ook tussen nacht en schemer fluister ik half in slaap: ik ga beneden plassen. Is het de onzekerheid om de weg niet meer terug te vinden in wat ik ga doen, eenmaal bezig? Van mijn vader wist je het nooit. Die zweeg en zei pas achteraf wat hij deed.
Zonder zwaluwen gaat deze zomer nooit voorbij. Ik ga zwaluwen zoeken, zeg ik tegen u. Teveel nesten bleven onbewoond. Ook herinner ik mij waar en wanneer onze oudste zoon werd verwekt: buiten op een plaats waar het licht 's nachts niet onderging. Geen enkele handeling was onecht. Toen waren we het nog gewoon om tegen onszelf te praten. Jonge kunstenaars met weinig goesting om eindeloos te observeren.
We hebben op deze korte afstand toch tijd genoeg. De wind blaast storm onder de zon. Af en toe een korte stop. Zij zoekt de weg. Ik volg. Alleen op een berg blijven we staan, onderweg naar de eindstreep waar alles begon.

 

feedback van andere lezers

  • Dora
    Ik moet poepen, zei ik en vertrok,
    de goegemeentje wees naar hun kop. Ik heb altijd hardop laten weten waar ik zat,
    totdat... ...
    warket: totdat viermaal anderhalf punt (... ...)
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .