writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vrijdag 19 augustus 2011

door warket

Leegte. Zelfs dat gevoelen schrijf ik op. Met boekhoudersinkt in een piepklein museum in zuidfrankrijk van een bejaarde gekocht. La perle des encres, noire administrative. Monsieur Herbin, gepasioneerd door pennen en inkt. Un beau noir inaltérable.
Ik schrijf er zuinig mee, vooral in leegte omdat mijn pen dan moeilijk tot stilstand komt. Eigenaardig toch die handbeweging zonder nadenken. Meer schilder dan schrijver.
Vorige nacht was ik bevriend met een koningin. Een gedistancieerde vriendschap als dienaar. Toen ze mijn dialect begon te spreken en ik van de lekkerste taarten mocht proeven kreeg de koning het in de gaten.
Maar nu heb ik geen inspiratie meer in deze leegte. Is de schuld van de storm gisteren die zo hevig was dat ik hem niet kan beschrijven.

 

feedback van andere lezers

 • Bafbrein
  magisch realistisch. beknopt maar knap
  J.
  warket: Ondertussen heb ik uit nieuwsgierigheid gedichten van u gelezen zonder f.b. te geven, maar weet ...Graag gelezen.
 • Wee
  En toch kan ik je lezen ...
 • Dora
  Korte lmaar krachtige leegte in inktzwart. De storm kwam en ontnam mij ook de adem die in de keel bleef steken.
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .