writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DE SCHANDKNAAP 7

door koyaanisqatsi

De volgende drie kamers vond de schandknaap verlaten. De eerste twee waren gevuld met meubilair, overtrokken met vergeelde, witte lakens, de derde kamer was helemaal leeg, op een kartonnen doos gevuld met oude kranten na. In de zevende kamer trof hij een al wat ouder stel aan dat in fluwelen badjas zat te tafelen aan een rijk gevulde dis.
'Kijk nu, Anna,' zei de mannelijke helft van het koppel. Hij sprong bij het zien van de schandknaap overeind en trok de panden van zijn badjas goed. 'De voorzienigheid zendt ons een Indische prins!'
De vrouw veegde haar mond met een servet af, keek opzij en antwoordde: 'Zo ziet het er inderdaad naar uit, Charles. Laten we daarop klinken en deze jeugdige verschijning niet langer laten wachten.'
De man begon breed te glimlachen, vulde twee glazen champagne, liep er mee naar de andere kant van de tafel, tot bij de vrouw, die ondertussen ook was rechtgestaan en de knoop van haar badjas wat steviger aantrok. Het tweetal gaf mekaar een speelse zoen op de lippen, nipte zuinig van de glazen, zette deze terug op de tafel en liep gearmd op de schandknaap toe.
'Kom mee, hoogheid,' zei de vrouw glimlachend. Ze pakte met haar vrije hand de schandknaap bij de pols en trok hem mee naar een tweepersoonsbed achterin de kamer. Daar hielp de man de schandknaap uit zijn hesje terwijl de vrouw zijn pofbroek afstroopte.
'Geef uw tulband maar in bewaring aan mij, hoogheid,' zei de vrouw, 'en vlei u neer op bed.' Ze gaf de pofbroek aan de man, die deze samen met het hesje over een stoel hing, en stak haar handen uit om de tulband in ontvangst te nemen.
De schandknaap legde zich op bed neer, sloeg zijn handen in zijn nek en begon het stel met onbewogen blik gade te slaan. De vrouw legde de tulband met overdreven voorzichtigheid op de tafel en trok haar badjas uit. De man liep naar een oude grammofoon die in een donkere hoek van de kamer stond, zette een plaat op, trok op zijn beurt zijn badjas uit -die hij nonchalant op de grond liet vallen- en nodigde de vrouw uit tot het dansen van een tango, die met veel gekraak uit de hoorn van de grammofoon braakte.

 

feedback van andere lezers

 • mephistopheles
  ik zou niet weten hoe dat gaat een tango, ik kom uit het macarena tijdperk
  koyaanisqatsi: ik uit de tijd vd vogeltjesdans...
 • greta
  Heel verfijnd Koyaanisqati.
  Tango voor een ouder echtpaar, zoveel beter dan een walsje.
  koyaanisqatsi: zelfs in hun blote verdoemmenis! :-)
 • Wee
  Je fantasie is rijk genoeg ;)
  x
  koyaanisqatsi: Och, een tangootje is gauw ingelast. ;-)
 • Dora
  Argentina, daar komt het echtpaar, dat zich bekeken wil voelen..
  (Ik vraag me af of het in de tegenwoordig tijd geplaatst, misschien dichter bij de lezer komt?)
  koyaanisqatsi: Kan nog moeilijk terug natuurlijk. Zit al de ganse tijd in de VT te pennen.
 • doolhoofd
  Sfeervol.
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.