writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ochtendstond, een korte impressie

door roodoff

>>"Verdomde Sven Gatz", tierde Inge die ochtend nadat ze zich bijna verslikte in haar broodje geitenkaas. Net nu ze op het punt stond andere oorden op te zoeken en van haar opzegvergoeding een leuk appartementje aan zee te kopen, kwam die verdomde lafaard roet in het eten gooien. Wat kon ze anders doen dan zijn voorbeeld volgen? Zeker als ze ooit, in minder woelige tijden, nog wilde terugkeren naar het zachte pluche van de ministerstoel. In haar colère smeet ze een bord door de veranda en galmde hysterisch in haar beste Engels: "fuck you Sven Gatz!!" .

De buurman die zoals elke dag zijn eitjes uit het kippenhok wilde halen, schrok zich een hoedje bij al dat lawaai en drentelde op zijn caoutchouc klompen terug richting keuken. "Hij is er weer, 't is weer van dat" stamelde hij tegen zijn vrouw. Die loerde op haar beurt angstig richting oprit en dacht met afgrijzen terug aan de slaande ruzie's van enkele maanden geleden toen Inge ontdekte -per toeval, samen met de rest van Vlaanderen- dat haar vriend Yves het ook nog aanlegde met ene Marijke uit Brasschaat. De oprit bleek leeg, wat de vrouw nog meer verontruste. Voorzichtig schuifelde ze door de haag tot in de tuin van haar frêle buur en aanhoorde daar de jeremiade van Inge die er echt wel het hart van in was dat ze voor het blok gezet werd door zo'n liberaal zonder ruggengraat.

Gerustgesteld slofte de luistervink richting haar eigen keuken alwaar ze haar man de oren waste omdat hij blijkbaar het verschil niet hoorde tussen 'vetzak' en 'Sven Gatz'. Waarna ze een afspraak maakte bij de plaatselijke orl-arts* en alles weer peis en vree werd in de Mechelse villawijk.


*neus,keel en oor-arts.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    In Holland heet een orl-arts een kno-arts, grappig verschil.
    Leuk verhaal.

    Groet,
    Greta
    roodoff: Dat bewijst dat Hollanders slimmer zijn. Hier weten de meesten niet over wat het gaat als je 'orl' zegt. dank voor je reactie. Groeten
  • greta
    Geen rustige ochtendgloren daar in die villawijk.
    Dit beeldend verhaaltje was fijn om te lezen!
    roodoff: Dank Greta
  • Dora
    Wie op hoge torens wat aanrommelt in de wind
    denkt dat niemand dat hoort of doorziet
    vergeet dat ieder beneden het opwindend vindt
    om te weten, of de klok gelijk loopt of niet
    roodoff: Dank Dora
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .