writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Golvende hanenpoten

door nemo

Op enkele van de 30.000 nagelaten vellen uit zijn legendarische kist kan men, zo leest David bij een kenner, passages vinden waaruit een afkeer van hol land spreekt. Ons land voegt niets essentieels aan de beschaving toe. Onze taal zal, bij verdwijnen, door geen generatie gemist worden. Is het troost te weten dat de schrijver in die dagen 1 liter jenever per dag dronk en zijn opvattingen in 'golvende hanenpoten' weergaf? Nauwelijks. Beschonken lul je de waarheid.

Zoals in de Koran verbetert de latere tekst de oudere. Dieper in de kist het antoniem van oranjehaat. Wat verstoken woordjes, een fictief, sentimenteel verlangen naar een Hollands dorpje waar hij denkt het geluk te vinden. Wo ist do? Het gat wordt niet genoemd. Zou het om Waterlandkerkje, om Kleine Huisjes, om Doodstil of juist om Hongerige Wolf gaan? Oordsnamen en duidingen die vast enkele van zijn 83 pessoas kunnen bekoren.

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Kort en goed
  antoniem=een woord waarvan de betekenis tegengesteld is aan die van een ander woord
  het tegenovergestelde van oranjehaat is hier wellicht gedoopt in een citroentje met suiker of de liefde voor kruidenbitter?
 • Wee
  Knap scherp tekstje!
  Dé David?
  x
  nemo: Tnx.
  David = man met 1000 gezichten
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .