writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Toen leefde m'n kat nog

door GoNo2

Er zijn zo van die dagen………

Er zijn zo van die dagen, dat ik mij afvraag, of onze Almachtige iets tegen mij heeft. Volgens mij spant Hij samen met m'n kat, om mij den duvel aan te doen. Of misschien heeft Hij den duvel veranderd in een kat en naar mij gestuurd. 't Zou me niks verbazen…….
Iedere morgen sta ik op om 04:00, m'n biologische klok is zo afgesteld en houdt geen rekening met winter-of zomeruur. Da's al jaren zo, ik heb een acuut slaapgebrek, maar 'k heb er leren mee leven. Iedere morgen hetzelf-de ritueel:- opstaan, plaske doen, Senseoke maken en sigaretje opsteken.
Pc'ke opstarten, e-mailtjes lezen en m'n eigen afvragen wat ik hier op dezen bol verloren heb. Maar dit buiten beschouwing gelaten hé?
Die morgen dacht ik, laat ik m'n printer eens schoonmaken, 't was al lang geleden en 't smeekte om een fikse onderhoudsbeurt. Eerst gsm opladen, want anders niet bereikbaar voor de goegemeente. In deze moderne tijden moet en is men bijna verplicht overal bereikbaar te zijn, anders heeft men de indruk niet te leven. Dus zo gezegd, zo gedaan……..
Ik doe m'n printer open om het stof te verwijderen en zie dat er naast m'n printer inktvlekken zijn. Vanwaar ze komen, God mag het weten en die weet veel. Ik pak een emmerke water met vloeibare Dreft, gekocht omdat ze zo'n mooie reclame maakten op de tv. 't Was nieuwe Dreft, wat mij altijd weeral opvalt, dat het altijd om vernieuwde producten gaat. Ik vraag mij altijd af of het vorige product dan niet deugde?
Ik denk, 'k zal maar ineens heel de vensterbank kuisen, 'k ben nu toch goed bezig. Ge moet weten, m'n printerke staat op de vensterbank, bij gebrek aan plaats. Niet getreurd, niet gezeurd……ik, aan de slag met voddeke en vloeibare Dreft. 't Ging goed vooruit en dat allemaal 's morgensvroeg, ge moet het maar doen hé?

Wat volgde was een cascade van gebeurtenissen, die elkaar zo snel opvolgden dat ik er zelf verstomd van stond. M'n nieuwe huisgenote of moet ik huisgenoot zeggen, kwam mij nieuwsgierig gezelschap houden op de vensterbank. 'k Heb al een paar keer met die kat gerammeld, maar 'k hoor niks……..en ik weet nog altijd niet of het een hij of een zij is…
Dus, kat springt op vensterbank en is blijkbaar zo blind als een mol. Haar poot blijft haken achter de draad van m'n gsm en plof, verdwijnt in m'n emmerke water met, zoals u weet, vloeibare Dreft Nieuw! Dag gsm, u was een fijne vriend…Ik schrik me een pleuris en duw, geheel per ongeluk, op het startknoppeke van m'n teerbeminde printer. Resultaat, printer schiet in gang, printerkop gaat met een rotsnelheid over en weer. Spijtig dat m'n borsteltje om het stof te verwijderen er nog tussen zat. Kan
gebeuren, zei Cicero. Maar als 't dan toch moet gebeuren, waarom dan bij mij? Printer maakt nu een ratelend geluid en doet alles behalve printen.
Gsm is een uniek stuk geworden, eentje met een vloeibaar Dreft-geurtje en als ge goed luistert, kunt ge de zee horen…

GoNo

 

feedback van andere lezers

 • mephistopheles
  Ik ben eerder geneigd mezelf af te vragen wat die bol in het universum verloren heeft
  GoNo2: Ik ook!
 • Dora
  Hier is Heer met raad:
  voordat je een nieuw kuismiddel koopt praat
  de kat of de printer over zijn/haar geslacht
  Tot die tijd vanaf 04 00 uur verplicht op het balkon naar buiten kijken
  met de staart omhoog.... Nee GoNo, niet jij, de kat...
  GoNo2: Dank u!
 • Wee
  Genoten, GoNo.
  Is de kat naar buiten getuimeld of heb je 'n handje moeten helpen?
  GoNo2: Dank u!
 • anjer
  eerst dacht ik die mag bij mij ook eens langs komen, om schoon te maken dan... maar dan las ik deze ramp en dacht ik, nee joh liever zelf maar aan beginnen, hou uw rampdag maar bij want als die gewoonlijk zo begint... haha graag gelezen, grt Anjer
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .