writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dinsdag 27 september 2011

door warket

Poëtisch verdwaald schuur ik het grafiet van een losse punt. Zachte potloden zijn fragiel. Na elke zin schuur ik wat bij. Punt, kom niet los. Derwent Graphic uit Engeland. Met geduld en liefde ga je ermee om. Het is licht- en waterbestendig. Je kan er vluchtigheid mee schilderen.
Ik heb tijd nodig om te denken, te registreren en te falen. Silhouetten van een niet alleen menselijk bestaan. Zelfs de dood heeft hierin geen haast. Ik had gedacht hier helemaal alleen te schrijven, maar iemand komt op de bank naast mij zitten. Ze leest een boek. Gelukkig spreekt ze me niet aan.
Vorig jaar heeft het geregend van eind augustus tot november en toen is het beginnen sneeuwen. Nu een herfst met zomerbenen. Een zomer die dacht dat het herfst was, schrijven ze in de krant. Een winterdepressie heb ik tot nu toe nog niet gehad.
Moeders lijken alsmaar jonger te zijn. Vertederd kijkt ze naar haar kind alsof de rest niet bestaat. Een interludium in het leven.
Die voorbijjoggende gezondheidsfreaks storen mij. In hun haast kijken ze je aan zo van: "Die ouwe is nog niet gestopt met roken". Het zijn geen voetstappen meer. Is hier een wedstrijd aan de gang?
18h30: Mijn terugwegbank is vrij. Niemand gaat erop zitten. Ze is bouwvallig en vuil. Telkens helemaal alleen voor mij om naar voorbijgangers te kijken.
Het was heet vandaag in de buitenlucht. Nu heb ik zin om in avondkilte naar huis te gaan. Eerst kijk ik nog even voorbijfietsende meisjes na.


 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Weer helemaal Warket
  Van 2 h (dat vind ik veel te hard) naar 6 B. Ik merk dat ieder potlood zijn eigen grafiet-effect en punt van wrijven heeft.
  Ik geloof in Stabilo (Met een zwaantje op de kont) Geweldig... omdat mijn vader me daar ooit een doos kleurpotloden van gaf waar géén steentjes in zaten.
  warket: Mijn lieveling is een 9 B. Daar worden je vingers zwart van en wanneer je daarna aan je neus wrijft denken de mensen dat je je niet gewassen hebt.
 • Wee
  Ik verdwaal mij met jou mee, naar alle punten die je beschrijft,
  losse én vaste.
  Weer heel graag gelezen.
  warket: dankjewel Wee
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .