writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Omdat het niet anders kan

door warket

"De bladeren zijn nu zo gevallen dat er niets meer aan de takken zit om over te schrijven, en als ik niets meer kan schrijven dat beter is dan het beste dat ik ooit geschreven heb, dan hoeft het van mij niet meer. Als ik maar met een fractie van het genoegen waarmee ik geschreven heb, gelezen word, dan ben ik gelukkig." zei Hella Haasse een maand voor haar dood.

Bonen en spek samen met Marieroosblondel. Dit lijf heeft honger. Alleen een tongkus in een schemerwereld kan ik nu verdragen.
Als lezer ruikt u mijn maaltijd niet. Het uitzicht blijft voorlopig normaal. Thuisloosheidsgevoel is er niet. Kijken in het echt en de wereld herdenken in een rare manier van zijn. Eigenlijk mogen woorden deze onmiddelijke omgeving niet vervagen.

Waanzin aan het woord. Een schaap dat blaft. Ogen zijn wondermooi, maar wat heb je aan een verborgen glimlach?
Dit seizoen bloedt langzaam dood. Eeuwige stiel van het leven. Erop of eronder maakt niet uit. Breng die rozen maar naar een ander. Show maar beste medemens, over een laagje zand.
"Papa!" roept iemand tegen een aardappel. En waarom ik dit schrijf? Omdat het niet anders kan.

4h45: Op f.b. is er al bedrijvigheid. Ochtendmensen of nachtuilen? De grond is dichtbevolkt met aardwormen en duizendpoten. Alleen slakken nijp ik dood. Hier zitten wel honderd spinnen zonder web in het struikgewas. Geharrewar. Er zit iets onzichtbaar op mijn arm. Windstil. Had ik al eerder gezegd maar nu schrijf ik het over een vuile duimafdruk op een andere manier. Wanneer het daglicht verschijnt schraap ik modder van mijn botinnen met een aardappelmes en wacht tot inktschrift in het zonlicht blinkt.
De dageraad gaat nooit onder. Meestal zie je dan nog de maan. In een ander werelddeel ligt ze op haar buik. Hanen kraaien daar net zoals hier.
Met de fiets zonder jas in knalgeel. Bijna botsing. Aziaten fietsen je ruggelings rechts voorbij. Een soort onrechtmatige voorrang van rechts. Ik ben links gewoon.
Witte stadsduiven zijn zeldzaam. Toch zit er een op de balustrade van een brug. Leve de vrijheid. Reclame op een T-shirt.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  "En waarom ik dit schrijf? Omdat het niet anders kan."
  Ik lees herkenbaar gevoel. Je schrijft emotie.
  Indrukwekkend,


  warket: Dankjewel Greta
 • Mistaker
  Genoten!

  Groet,
  Greta
  warket: dankjewel
 • Wee
  Ik lees jou, omdat ik niet anders kan.
  Práchtig!
  warket: Weeral een zonnige dag vandaag Wee.
 • Dora
  Hella heeft het gedaan bij ons vandaag...
  warket: ...voor ons en voor zichzelf
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .