writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

het sekslabyrint 31: Warme gedachten

door hannelore

WARME GEDACHTEN

Wat aanvankelijk begonnen is als een aarzelende poging meer klaarheid in mijn woelige leven en dito gedachtegang te brengen, is uiteindelijk uitgegroeid tot een lijvige getuigenis van een lange strijd voor een naar mijn normen menswaardig en kwalitatief aanvaardbaar leven. Twaalf jaar lang ben ik onderweg geweest. Met behulp van verschillende therapievormen ben ik vastberaden blijven volharden in mijn opzet. Voortdurend balancerend van het ene uiterste in het andere, zwalpend tussen hoop en wanhoop. Waar zou mijn pad me naartoe leiden? Ik had er geen flauw idee van! Ik ervoer enkel een intens groeiend verlangen naar Rust, complete innerlijke rust. De weg die ik gekozen heb, is niet altijd de makkelijkste gebleken maar achteraf beschouwd is het alle bloed, zweet en tranen meer dan waard geweest.
Hierbij wens ik dan ook iedereen, die hem een stuk(je) met me heeft afgelegd, te bedanken. Zonder hen zou ik nooit mijn doel bereikt hebben. Mijn kinderen om me een levensdoel en een reden tot vechten te verschaften. Mijn man, die zich altijd bereid toonde me te steunen en aan te moedigen, dikwijls ten koste van zijn eigen wensen en noden. Mijn ouders om steeds in me te zijn blijven geloven. Zonder hun hulp had de confrontatie met mijn neef nooit tot stand kunnen komen. Mijn psychotherapeut, Danny Janssen die me de kracht verschaftte om te blijven volharden in de zoektocht naar mijn ware levenspad. Mijn regressietherapeut, Bart Misseeuw om me toegang te verschaffen tot enkele broodnodige inzichten, vereist om me van het verleden en de eraan gekoppelde, dwangmatige gedachtegang te kunnen losmaken. Mijn yogadocente, Ingeborg TM Sergeant. Haar lessen hebben me zonder enige twijfel dichter bij mijn ware zelf. Björn Prins, trainer Mindfulness. Hij leerde me hoe de bovenhand te houden op mijn emoties en gevoelens zodat ik er niet langer door op sleeptouw genomen word. Ook nog mijn speciale dank aan iedereen, die een luisterend oor voor me is geweest. Tot slot mijn speciale dank aan mijn neef, Ralph en consorten die op minder aangename wijze mijn pad gekruist hebben. Zonder hun inmenging had ik nooit kunnen uitgroeien tot de persoon die ik nu ben.

Daarom bedankt, duizend maal bedankt iedereen!





Bij vergeven gaat het niet over de ander maar over jou.
Het is het loslaten van de last die je met je meedraagt.

De Dalai Lama

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    That's the spirit, Hannelore. Ik wens je álle goeds!
    Mooie woorden van de DL waar je mee afsluit.
    ('die me de kracht verschafTe'?)
    x
    hannelore: Mag ik de bal terugkaatsen? Bedankt voor je steun, wee. Ik wens jou ook het beste toe.
  • Dora
    Een goed eind... voor een vrij begin
    Die DL heeft grote wijsheden
    hannelore: en of! dankzij zijn uitspraken ben ik blijven geloven in een happy end
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .