writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Crisis of hoop?

door greta

Ik zie mist en grauwe aarde vanuit mijn raam. Een armetierig volk trekt slepend voorbij. Aktetassen of rommelige bundels op de rug dragend. Een mengelmoes aan huidskleuren, lengtes, dikke heupen schommelend of soepele benen, traag en lang als die van de giraffe, dapper stappend in de rij.

De exodus begon een week geleden. Men moest zich verplaatsen. Weg van het scherpe puin en de toegesnelde graafmachines. Weg van het tentenkamp waar ziekte loerde en graaiende klauwen elkaars rauwe bonen stalen. Waar was de wereld toen? Bezig met een crisis van papier en elkaar opslokkende bankrivalen.

Ik als kleine man kon me slechts achterwaarts bewegen en mijn schulden verstoppen. De ouwe sok onder de matras was al lang leeg! De recessie kon mij niet meer deren. Nulpunt is immers een nulpunt.

Ik sluit me aan bij de rijen droevigen. De martelaren der aandelen, de goden van de hypotheekbanken, de kinderen die onwetend zijn.

De laatste plaag uit de doos van Pandora bleef achter. Hoop kon niet ontsnappen, volgens de legende. l'Esperance bestaat niet.

Ik sluit mij gewillig aan bij de rij van eenzame lotgenoten. Gestaag stappen duizenden vermoeide voeten verder. De zolen zuigen vocht, de sokken schimmelig. Alles afgenomen, behalve onze geestkracht.

On y va!

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Knap de grijsheid verwoord.
  On y va!
  x
  greta: Dankje Wee!
 • koyaanisqatsi
  Great!
  greta: Hé dankje K.
 • Dora
  Goede schets van het grijze niets waar niemand meer naar beneden te halen is ... er ontstaat een andere soort saamhorigheid in grijzer dan grijs On y vajaha
  greta: Dankjewel Dora!
 • warket
  Heb ik bedenkingen over die ik nu in een vermoeidheid niet kan...maar later wel.
  greta: Dankje voor deze fb Warket. Ik hoor graag later je bedenkingen.
 • Hoeselaar
  Hoop dat er meer jonge mensen deze groep verrijken en zo de machtmachine langzaam maar zeker ten onder gaat

  Willy
  greta: Zo is dat, dankje Hoeselaar.
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .