writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Conflicten op de richel van een tabula rasa.

door ovlijee

Hij wist het, godverdomme, nondedjol, hij wist het. Dat stinkend, puisterig, roos helmboswuivend ettertje wist mijn geheim. Nu was er geen weg terug. Bart Simpson zou hangen of mijn naam was niet Roland Janssen. Ik had hem geconfronteerd aan de tafel in de refter waar hij bij zijn tuttebellen zat die hem onbegrijpelijk adoreerden. En toen zag ik het in zijn handen, zijn vieze, vuile, vettige vingers gleden over het metaal dat ik zo hartstochtelijk verstopt had. Over zijn smoelje verscheen een grijns dat zijn teveel talg producerende huid deed glanzen en strak deed staan als bij een Italiaanse president na een nutteloze face-lift.

Ik ging zitten en hij stond op, schraapte zijn keel, en maakte zich op voor mijn ondergang.

"Doe het niet, Bartje, het is sterker dan mezelf!" kraamde ik nog doddelend uit.

"Sorry, meester Roland, maar dit is te mooi om waar te zijn. Hallo iedereen, weet je wie er nog met Marklin-treintjes speelt?"

De trutjes gilden van het lachen, en ik voelde de moordlust in mij opborrelen ...

_________________________________________


Valencia's mannetje zit over hem en Heathcliff streelt over het diamanten handvat van zijn wandelstok. De brutaliteit alleen al ...
In zijn eigen salon wordt hij door een bonenvreter gechanteerd, en dan nog door een stromannetje. Waardenloos. Zijn tijd is op beseft Heathcliff. Maar hij zal gaan in grandeur, geconfedereerde grandeur.

"Peewee!" schreeuwt hij schor door jaren Virginia-tabak gerookt te hebben. "Breng Margareth!"

De Spanjoolse bastaard grijnst zijn stierenvechterslach bloot en Heathcliff streelt zijn hanenveren cocarde.
Vanuit het niets slaat hij de Mexicaanse nikker met zijn zijden handschoen.

"Een ouwe man bedreigen, hé, je weet niet wie je voor je hebt, esse, ik ga je levend begraven onder de Texaanse grond, mata cholo."

Maar zijn slaaf nadert al met een sabel van vele oorlogen en puur instinctief grijpt Heathcliff zijn Margaret en spiest het mannetje van Valencia door zijn onderbuik.

"Ziehier de Ku Klux Klan gentleman, spic!"

Peewee slikt.

_________________________________________________

Wa zenne 'k die Waalse nicht kotsbeu. Sic transit gloria mundi. Ik gaan hem kraken, ik gaan hem vernederen: "Elio di Rupo, je suis Flamand, je suis Bart De Wever, et vous seriez jamais Premier Ministre, jamais, et vous savez pourquoi, parce que vous êtes rien qu'un sale jeanette italien."

Daar heeft 'm ni van terug, ha, ik heb goesting in nen Drakenburger. Ne grote friet, en binnen een jaar burgemeester van 't Stad. "Hé, wa gadde doen, zedde weg of wa? Den trein naar Mons heeft toch vertraging, blijft nog wa, ik wil uwe chicque strik ni missen!"

De Janssens heeft het zelfs bij de Nieuwe Belgen verkorven, ik doen over het Flamingantisme een sausje multi-culturaliteit en mijn kostje is gebakken.

Mmm, nen Bicky speciale kan er echt wel in ...

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .