writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Luik, Liége…

door GoNo2
War bezielt iemand om als een gek op mensen te schieten en granaten te gooien? Vergeef me, als ik even niet meer kan volgen. Ligt het aan de vervaging van normen en waarden? Of is deze maatschappij zo waardeloos geworden dat een mensenleven niets meer voorstelt? Kan er iemand mij vertellen wat een baby misdaan heeft?
De alom geprezen psychologen proberen een verklaring te vinden voor het aangedane leed door één enkel individu die niet akkoord ging met de gang van zaken in deze huidige maatschappij. Volgens z'n advocaat had hij schrik om terug naar de cel te moeten. Was al eens veroordeeld geweest voor zedenfeiten, drugsdelicten en wapenbezit. Sorry, voor wapenbezit werd hij vrijgesproken wegens een technische fout in de wetgeving. Zo staat het letterlijk in de krant. Schijnbaar had de man geen problemen om aan oorlogswapens te geraken. In België kan men aan alles geraken. Eén groot shoppingscentrum voor de gepatenteerde gangster. Het pamperbeleid van ons gerecht en politici begint z'n vruchten af te werpen. Men zal de wetgeving op wapens verstrengen, de invoer van zware wapens aan banden leggen. Verdomme, kortzichtige nietsnutten van politici, die wapens bevinden zich al op ons grondgebied. Denken die nu werkelijk dat het die gangsters gaat tegenhouden? Dat ze eerst een vergunning zullen aanvragen? Meneer de procureur, kan ik aub een vergunning krijgen voor een kalashnikov, want ik ben van plan een bloedbad aan te richten. Hoeveel doden? Dat weet ik nog niet, 't zal van de bevolking afhangen hé? Ze moeten ook nog willen meewerken. En zoals u weet, meneer de procureur, laat dat bij velen een beetje te wensen over…
Ze zeggen dat ik cynisch ben, dat ik een hekel heb aan deze verdoemde maatschappij. Zij die nog willen geloven in het goede van een mens, krijgen van mij een pluim. Ik kan het niet meer opbrengen. M'n geloof is al lang gezakt onder het vriespunt. We zijn zoogdieren, niet meer en niet minder. Zoogdieren die alleen doden om het plezier van te doden. Niet om te overleven…
Ik word gek van al dat geleuter, het zoeken naar een verklaring bij ieder bloedbad dat aangericht wordt door één of andere gek. Ik denk niet dat de slachtoffers zich afvragen waarom zij toevallig het slachtoffer zijn. Ze waren op het juiste tijdstip op de verkeerde plaats. Er is geen verweer tegen dergelijke uitspattingen van geweld. 't Kan morgen opnieuw gebeuren in uw straat, in uw grootwarenhuis, op uw werk. En ga zo maar door.
Wat mij nog het meeste ergert, zijn de verklaringen in de media van mensen die het beleid maken. Kunnen die nog rustig slapen? Of denken ze " 't zal wel overwaaien, binnen een paar weken spreekt er niemand nog over…". Wie spreekt er nog over Van Temsche? Over de moorden op Pim Fortuyn en Van Gogh? Over de duizenden slachtoffers in Libië, Irak, Iran, Afghanistan? Niemand, inderdaad.
Luik is wakker geworden met een fikse kater. Een jaar na de gasontploffing wegens een lek in een toevoerbuis, krijgen ze terug een ramp over zich heen. Deze keer een moedwillig veroorzaakte ramp.
Ik denk aan al die onschuldige slachtoffers, of ze nu blank of zwart zijn, 't speelt geen rol, 't waren mensen die zich van geen kwaad bewust waren. Die zoals ik en u op de bus stonden te wachten. Die naar de Kerstmarkt gingen. Ze zullen er nog een week over schrijven en dan heeft het geen nieuwswaarde meer. Dan is de sensatie er af. Maar niet getreurd en nog minder gezeurd, er lopen nog gekken genoeg rond hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Raak stukje!
  GoNo2: Dankjewel!
 • Mistaker
  Zeg dat wel, je kan overal zo'n gek tegenkomen!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dankjewel!
 • Hoeselaar
  Je zou wel cynisch worden als men dat zo leest

  Willy
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .