writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vrijdag 16 december 2011

door warket

Het is vrijdag zestien december tweeduizendentien achtienuurdertig. Dinsdag wisten we deze toekomst niet. Vier dagen verbruikt.
Het is zo precies een beetje of het niet meer regent en begint te sneeuwen. Vind je dat niet? Ze heeft een regenkap aan. Morgen zal ik met drie vrouwen naar een begrafenis gaan. Ik rijd...haal op en breng terug. Waar ligt de GPS? Ergens voorbijgestreefd in een lade.
19h: Chateaubriand met een fles groot genoegen. Zuid Afrikaans.
In een stad beginnen zwervers nu aan hun roes, krijgt de verplichte bedelaar zijn dagaalmoes van de clan. Als ratten vrijverklaard. Alleen straatkrijgers kunnen het zien.

Rubriek: persoonlijk, dinsdag nu in een verleden. Mijn moeder is een-en-tachtig en kan nog lezen in het donker. Mijn vader kijkt toe. Voor hem moet het helder blijven.
Vieruurdertig. Storm en regen. Derde kop koffie. Ik werk aan een film en overschrijf mijn tekst. Een vierde sigaret.
Ondertussen is het zesuurdertig. Zou de dag willen beleven veilig onrealistisch binnen met een potlood in mijn hand. Eerst moet het klaar worden.
Citaat uit een krant: " Enkele straten verder zoekt een bedelaar een voedende hand en een bejaard vrouwtje een bus in beweging".
Het waait met dertig procent kans op regen. Een neger op een zwarte fiets zonder licht in het donker zie je niet aankomen.

Dromerige ogen met een beetje waanzin in. Een echte vriend, alsof die zomaar in een etalage ligt. Schrijvers kunnen geen vrienden zijn onder elkaar. Ze inspireren mekaar...alleen. Wat daarna overblijft is realiteit.

Het sneeuwt. De zomer loslaten gaat nu vanzelf.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Prachtig!
  warket: Dankjewel.
 • Mistaker
  Genoten.
  Zeer fraaie laatste zin ook.

  Groet,
  Greta
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .