writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

vrouw versus man

door Annelies

Mijn benen bengelen uit het bed waar de afdruk van mijn lichaam goed in de matras te zien is. Weinig geslapen door de continu´teit van de werkende zagerij van mijn wederhelft, geeuw ik de hele slaapkamer bijeen. " Misschien moet je wat vroeger gaan slapen, " klinkt de ontwakende stem naast me. Ha, hoe grappig, misschien mag hij zijn neusvleugels en mond eens laten rusten, die werken toch dag en nacht. Ik strompel naar de badkamer en voor ik naar de spiegel kijk, weet ik dat de persoon voor me het nevenbeeld is van de persoon die de mensen elke dag tegenkomen op straat. Wow! Toch schrik me rot als ik naar mijn verwarde haren en opgezwollen ogen kijk. Dat is alweer een half uur zwoegen voor dat in orde komt.

Bonkend op de badkamer deur vraagt hij wanneer ik klaar ben. Hallo, kan het even! Vijf minuten later hoor ik hetzelfde liedje, maar ik roep dat het tijd vergt om mooi te zijn. Wallen weggewerkt, haren mooi uitgedost en vooral die glimlach op mijn gezicht als ik zie dat die vieze pukkel van dat zuigende beest verdwenen is. De man achter de deur vraagt of het nog de moeite is om naar het werk te gaan. Kan hij nu geen twee minuten wachten? Ik open de deur en ren naar de keuken voor mijn kort ontbijt die bestaat uit een paar druiven en een glas water. Ondertussen maak ik ons lunchpakket klaar, maar het kost me enige moeite om uit te vissen wat hij graag eten wil. Ja, de vraag waarom ik niet de salami, maar de hesp met mosterd op de boterhammen smeer is er al. Waar ligt de gel, hoor ik dan in de verte. In de kast, bovenaan, bij de andere haarproducten! Hij vindt het niet. Lap, mijn lunchpakket kan even wachten. Bovenaan, zeg ik je! Ah ok,daar... Boterhammen met salami! Ja, vent, dat had ik de eerste keer al verstaan,dankjewel! Weer roept hij iets i.v.m. zijn blauwe broek en bijpassend hemd, dus ik roep terug dat ik al heb gezegd dat het klaar ligt in de andere kamer. Aahhh!

Wanneer manlief helemaal klaar is om te vertrekken, vraagt hij: " Waarom ben je nog niet klaar?" Ik zou hem kunnen villen! Ik rakel alle momenten op waar hij naar mijn zeggen de houtzagerij identiek kon naspelen en wacht met de handen in mijn zij naar zijn antwoord."Niet zagen van 's morgensvroeg, ik kan daar niet tegen," deelt hij me doodleuk mee. Nou, dat is het toppunt!!!

 

feedback van andere lezers

 • koyaanisqatsi
  Als jij MIJN VROUWELIJKE wederhelft hoorde snurken, zou je wel anders piepen. ;-) Graag gelezen.
  Annelies: Ik heb al meer dan genoeg om ÚÚn snurkmachine aan te horen ;)Dank je :)
 • pieter
  Beste Annelies,
  Soepel geschreven. 'Vieze pukkel van dat zuigende beest' is beeldend beschreven. De lezer krijgt er op deze manier zijn eigen beeld bij. Zo dacht ikzelf aan een mug, maar die zuigt toch niet?
  'Nou, dat is het toppunt!!!' kun je mijns inziens best weglaten. De lezer heeft namelijk al lang door dat dit inderdaad het toppunt moet zijn. Of het moet de aankondiging van een volgend deel zijn waarin de relatieperikelen verder uitgewerkt / beschreven worden. De aanloop tot een scheiding, of een gevecht waarin de relatie gedifiniŰerd wordt? Je merkt het, je verhaal roept wat op bij de lezer. Dus uitstekend geschreven.
  Vriendelijke groet,
  Pieter.

  Annelies: Dank je wel :)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .