writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Herinneringen

door Annelies


Het hout in de haard dat knettert als een warme achtergrondstem, terwijl de geur van zoete peren mijn neus binnendringt, zorgt ervoor dat ik meteen word teruggetrokken in de tijd.

Boterhammen met speculaas gedompeld in een warme chocomelk werden vaak voorgeschoteld alsof het dagelijkse kost was. Een schuilplaats zoekend achter de grote sofa terwijl ze me kwam zoeken. Een lied dat vaak terugkwam als een nachtegaal die mijn oren streelde. De wachtende handen aan de schoolpoort die een weg zochten naar de mijne. Hoe ik urenlang gezelschapspelen kon spelen, zonder de juiste spelregels te weten. Elke dag in de zomer smolt een ijsje met drie bollen in mijn mond net na het eten. Heerlijk, zo stil dat we zaten naast elkaar. Naast me zittend in het midden van de nacht terwijl mama een nieuw mensje ter wereld bracht. Het woord alleen kende ik niet tot alles veranderde. Ik werd ouder, maar jij ook. Stappen vooruit, maar jij nam ze achteruit. Veel te vlug, maar voor jou veel te traag, ging de wereld voort. Mijn naam behoorde tot de laatste woorden die gezegd werden tot het licht werd gedoofd. Wennen aan het kille idee, was moeilijker dan ik had gedacht.

Weer zit ik aan de tafel met de heerlijke lekkernijen en neem een hap van de zoete vruchten. Ik lach en laat die herinneringen tot leven komen wanneer mijn jongere zus over het verleden begint. Een warm gevoel dringt mijn hart binnen. Ja, het is net alsof ze bij ons zit.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .