writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kerst

door warket

Hoe dikwijls schrijft men de laatste bladzijde van een verhaal. Zesendertig plus zevenenvijftig is drieŽnnegentig gedeeld door twee is zesenveertig-komma-vijf en plus tien-komma-vijf wordt dat zevenenvijftig. Ik vergis mij onopzettelijk met een jaargetal. Rekenkunde. Het mos over deze stenen is zoveel jonger.
Ik schrijf nu niks over bijen en vlinders. Die komen zo terug met de zomer. Wat vraag je af op het einde: was dit een spel of was het echt?
Voor kerst breng ik de buitentafel binnen wegens plaatsgebrek. We zijn met vijftien. Vijftien appels schillen en ontpitten, zalm in plakjes snijden, champignonsoep zeven, toastjes smeren. De bubbels knallen en als de kurkstop niet los komt nemen we een notenkraker. KERST bij ons. Met die houtkachel en zoveel mensen in deze kleine ruimte wordt het meteen vijfentwintig graden overdreven. Iedereen heeft zijn geliefkoosd kledingsstuk aan. Zij die dit nageslacht uit hun genen creŽerden kijken gerustgesteld toe.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Zo moet het zijn.
    x
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .