writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Charlie Daniels, Privé-detective (17)

door koyaanisqatsi

In haar vrije tijd probeerde Charlie natuurlijk wel wat speurwerk te verrichten maar het verlies van de foto van Stan Taliban maakte van haar zoektocht een hopeloze zaak. Door hun achterdochtige aard betoonden de meeste inwoners van de Onderwereld zich hoe dan ook al weinig spraakzaam en verder bleken ze niet in staat zich aan de hand van een mondelinge persoonsbeschrijving een bepaald iemand voor te stellen.
'Heb je geen foto's of getekend portret?' kreeg Charlie steevast van de meer hulpvaardigen te horen, maar aangezien ze zelf over niet het minste tekentalent beschikte, kon ze niet anders dan telkens opnieuw met de nodige schaamte en frustratie ontkennend antwoorden.
Abraham Glucksmann kwam wel vrij spoedig met nieuws. Hij had een valsmunter gevonden die een neef had die een vriend kende wiens ex-vrouw samenwoonde met een man die zich gespecialiseerd had in het opkopen en naargelang de noden aanpassen van paspoorten. De man woonde wel ver weg, met name in de Dertiende Provincie, een plek die bekend stond om haar schrijnend gebrek aan verbeeldingskracht -waaraan ze trouwens haar weinig originele naam te danken had- maar tegelijkertijd berucht was voor zijn ronddolende roofmoordenaars, voetenbranders en bokkenrijders. Kortom, ze was het tegengestelde van Voorschoot, dat gerust als een oord van rust en welvaart kon beschreven worden, ook al was Charlie er van alles, tot en met haar zilveren Esprithorloge, beroofd.
Volgens Glucksmanns bron leverde de man vakwerk af, en dat zelfs tegen een prijs die beneden de gangbare van tweehonderd Schoften lag, tenminste als de persoon waarvoor het paspoort diende hem sympathiek overkwam. Het vervelende was dat de kerel zijn nauwelijks toegankelijke huis in het hooggebergte niet verliet, bang als hij was om het slachtoffer te worden van één van de boosaardige benden die de Dertiende Provincie onveilig maakten. In de praktijk kwam het er dus op neer dat Charlie zich, van zodra ze het nodige bedrag bijeen had, zelf naar de riskante provincie zou moeten begeven wat onvermijdelijk extra kosten voor vervoer en beveiliging met zich meebracht.
Hoewel Charlie Glucksmanns bericht als het licht aan het einde van de tunnel beschouwde werd haar ongeduld er niet door getemperd. Integendeel, het idee dat ze meer geld moest verzamelen om een onvoorziene tocht te bekostigen, deed haar besluiten tot een indienen van een verzoek om loonsverhoging, iets wat Max Romeo nog nooit eerder had meegemaakt. Zijn reactie was dan ook onmogelijk te voorspellen, al vreesde Abraham Glucksmann, toen Charlie hem van haar plan op de hoogte bracht, het allerergste.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Het zit haar niet echt mee.
  (Volgens Glucksmanns bron leverde DE man ...?)
  x
  koyaanisqatsi: ;-)
 • greta
  Loonsverhoging ?! In deze tijden van crisis. Hopeloos...
  koyaanisqatsi: En dan nog in de Onderwereld... :-(
 • Mistaker
  Wat een wereld...

  Groet,
  Greta
  koyaanisqatsi: en die waarin wij leven dan? :-)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .