writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Trouw

door Nemo

Hij was twaalf. Zijn liefje elf. Op zijn kamertje speelden hun handen verlegen in hun kruisen. Zonder veel ontkleding of ontbloting. En, wat hebben jullie gedaan? De smoes was: schaken, van sporten de koning.

Ze vreeŽn. Als je het zo mag noemen. Voorzichtig. Maar genoeg om onrust te kweken toen David hoorde: je pik wordt besneden.

Zijn ouders spraken van 'een kleine ingreep' en als David de eufemistische klets versmaadt van 'phimosis'. Wat het er niet beter op maakte. In ieder geval was het geen achterstallige rite. Het strakke voorval zou zorgen voor pijnlijke lust zo David het snijwerk niet snel liet verrichten.

De gelegenheid maakt de dief.

Net in het ziekenhuis of Vincento smokkelde zijn meisje naar het duin om te droogbammen. Tussen schoolmelk en boterhammen. Nog halfgaar van narcose ving David het gerucht dat hij was gebannen.

Eenmaal thuis gleed de bevestiging door de bus. Een verfomfaaid A-viertje. Een mededeling. Geen uitleg. Wel een soort papieren afscheidskus.

Hoe hard een kwartje kan vallen. In het wild leerde David de dans van Darwin tussen vrouwen en mannen.

Terug op school dreef hij langs 't meisje dat hem niet meer kende. Keek David naar zijn vriend dan keek hij naar een vreemde die voorwendde.

Zo is het gekomen. Zo kwam overspel in zijn leven. Het begin klassiek en voorspelbaar en de logica vanzelfsprekend is het een spel dat David altijd trouw is gebleven.

 

feedback van andere lezers

 • Pake
  Het thema is interessant Nemo, maar komt soms nogal moeizaam over omdat je het zo compact vertelt. Je bouwt soms ook onvolledige zinnen, en dan is je verhaal niet goed te volgen. Lees het na een paar dagen nog eens door en zie waar je je verhaal wat doepeler kunt maken.
  *veranderen (?)
  [weglaten]


  Hij was twaalf. Zijn liefje elf. Op zijn kamertje speelden hun handen verlegen in hun kruisen. Zonder veel ontkleding of ontbloting. *ĒEn, wat hebben jullie gedaan?Ē De smoes was: ďschakenĒ, van *alle sporten de koning.

  Ze vreeŽn. Als je het zo mag noemen. Voorzichtig. Maar genoeg om onrust te kweken toen David hoorde: je pik wordt besneden.

  Zijn ouders spraken van: een kleine ingreep. En *toen [als] David vanwege het eufemisme aandrong *heette het [van]: phimosis. Wat het er niet beter op maakte. In ieder geval was het geen *? achterstallige rite. *Een [Het] strakke *? voorhuidl zou zorgen voor pijnlijke lust*, zo David het snijwerk niet snel liet verrichten.

  De gelegenheid maakt de dief.

  *Hij is nog maar Net in het ziekenhuis of Vincento smokkelde zijn meisje naar het duin om te droogbammen. Tussen schoolmelk en boterhammen. Nog halfgaar van narcose ving David het gerucht dat hij was gebannen.

  Eenmaal thuis gleed de bevestiging door de bus. Een verfomfaaid *A-4tje. Een mededeling. Geen uitleg. Wel een soort papieren afscheidskus.

  Hoe hard een kwartje kan vallen. In het wild leerde David de *? dans van Darwin van vrouwen en mannen.

  Terug op school dreef hij langs 't meisje dat hem niet meer kende. Keek David naar zijn vriend dan keek hij naar een vreemde die voorwendde.

  Zo is het gekomen. Zo kwam overspel in zijn leven. Het begin klassiek en voorspelbaar en de logica vanzelfsprekend is het *een spel dat David altijd trouw is gebleven.


  Nemo: Hi Pake, nuttig je fb. Het compacte, impliciete was overigens wel de bedoeling; iets tegen gedicht aan, daarom ook het rimte en (bijna)rijm
 • Wee
  Jij weet in korte zinnen diep te raken zeg, knap geschreven!
  x
  Nemo: 'Dank,' zei hij
 • warket
  En het is nog maar een begin.
  Nemo: een begin van een begin, hoogstens...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .