writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Donderdag 19 januari 2012

door warket

"Onwaarschijnlijk", ik heb het opgezocht. Twijfelachtig dubieus zoals het onwaarschijnlijke verhaal van een FarizeeŽr. Als iets onwaarschijnlijk is, dan moet je durven denken dat het er helemaal niet is ofwel dat het wel bestaat.
Regen en wind. Fiscale aftrek voor woonleningen afgeschaft. De Lijn bespaart. Het zakelijke discours primeert. Geen billen en borsten. Bedrijfsleven op en top. Ik heb een zaklamp mee. Met decimeters vooruit. Soms kom je dan een schizofrene merel tegen.
De meerderheid hier zou moeten dansen uit vreugde omwille van de weelde waarin ze zich bevindt, maar dat doen ze niet in een shopping center. Teleurgesteld, misnoegd sjoffelen ze langs een overdekte straat zonder echte winkeliers.
Ze wou iets kopen in solden, maar de omgeving waarin ze zich bevond stelde haar zo teleur, dat ze gauw een hamburger kocht, met opzet zonder saus en friet, en die opat met een gevoel van: ik wil hier zo snel mogelijk weg!
Wat heb je nog gezien?
Twee dames diep in de tachtig op een terras. De ene had een meloen met ham op haar bord, de andere twaalf oesters. Ze toastten vrolijk met een glas witte wijn.
Twee weduwen, een mannengezelschap overleefd.
Weet u wat ik nu ga doen? Iets onwaarschijnlijk op een donderdagavond. Mij scheren, en daarna kruip ik in een heet bad.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Waarom heb je het scheer- en hetebadstukje weggehaald?
  Dat schemerde juist zo heerlijk onwaarschijnlijk doorheen je verhaal. (Naar mijn gevoel dan hoor.)
  x
  warket: Je hebt gelijk. Staat er opnieuw bij. Thanx.
 • Pake
  Een tof stukje, waarin je durft te zijn wie wij zijn: een chaoot, zoals wij allemaal als we zo voor de vuist weg leven, wat we meestal doen. Lekker irrationeel en schijn baar zonder samenhang. Hahahaha. Houwen zo, of nie.
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .