writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

maandag 19 september 2011

door warket

Bronzig zonder groenten in de maak. Hallo, ga ik de ondertiteling ook al anders interpreteren? Er stond geschreven: "Regering zonder groenen in de maak". Artikel 2003001 PO 3765 staat op de binnenkant van mijn fietszak geschreven. In het hoofddeksel dat ik draag tegen zon en voornamelijk regen hebben ze drie stoflapjes genaaid: wit-zwart, zwart-rood en blauw-geel. VITERT/V6/OUTER FABRIC/POLYESTER 65 procent, Cotton vijfentwintig procent. Dit is niet eens digitaal. Je leest het pas wanneer het versleten is. Kijk, de vier weduwen dagen weer op met perfect witgeschoren poedels. Fifi en Kiki moeten pipi doen. Een vierde loopt er als een ongelukje bij met een bruine vlek op de bil. Verschroeid. Slenteren doen deze dames niet. Dit is pas strompelen in een nuchter zijn. Waar is dat feestje? DAAR is dat feestje. Oh, wat is dit een cliché. De schuld van een ochtend die nooit te vroeg kan zijn. Nu gaat het in tweede versnelling bergop. Ik beschrijf het met een muntje in mijn bek. Ondertussen liggen er al kastanjes op de weg. Ook de patatten zijn rijp.
Weet jij waar mijn onkruidtwijfelaar ligt?
Neen.


 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Wat een beelden schrijf je mij voorbij. Heerlijk die details, en die vierde als ongelukje met vlek :)
  'De schuld van een ochtend die nooit te vroeg kan zijn.', is weer zo'n echte Warket-zin, mooi dus.
  Dat muntje in je bek heeft ook wel wat (een pépermuntje mag ik hopen, geen geldstukje :)).
  Wat is een onkruidtwijfelaar?
  x
  warket: Wanneer ik in de tuin bezig ben is het soms moeilijk om onkruid van kruid te onderscheiden. Dan roep ik mijn onkruidtwijfelaar erbij: "kom eens kijken, mag dit wel weg?".
 • GoNo2
  Soms heb ik zin om het onkruid te laten staan en de bloemen en planten te vernietigen...
 • Mistaker
  Lekker!

  Groet,
  Greta
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .