writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (6)

door diomedes

4.

Elke twee jaar hield de Vriendenkring van de plaatselijke beroepsvereniging van veehandelaars, vleesproducenten en slagers haar Algemene Vergadering. Bij die gelegenheid, waarbij ook de partners van de leden welkom en meestal ook aanwezig waren, werden bestuursleden ver- en herkozen, verslag uitgebracht over voorbije en komende activiteiten en de jaarrekening voorgelegd. Al deze statutaire verplichtingen werden traditioneel gekoppeld aan een uitgebreide maaltijd en aan een gevarieerd ontspanningsgedeelte. Het moet gezegd, de Vriendenkring hield van continuïteit en traditie. Voor de locatie werd al decennialang beroep gedaan op "Den Roselaer", een kleine taverne met dito zaal in een buitenwijk van Mechelen. Dit jaar had het bestuur geopteerd voor een goochelaar en een mentalist. Voor de geëngageerde artiesten geen sinecure omdat hun optreden altijd samenviel met de feestmaaltijd die steevast uit een koud buffet bestond. Galtur moest zijn jonge voorganger troosten tijdens de pauze van diens optreden. De goochelaar had de grootste moeite om zijn concentratie te bewaren. De geproduceerde nevengeluiden van de ongegeneerd voortetende en taterende gasten werkte zeer storend.
"Zo'n publiek heb ik nog nooit meegemaakt."
De goochelaar nam teneergeslagen een slok uit een zilverkleurig zakflacon.
"Dit is een goeie leerschool jongen en daarvan krijg je eelt op je ziel."
Galtur bracht een zwarte schminklaag aan onder zijn ogen. De twee bevonden zich samen met Lou in een kleine verkleedruimte.
"Ben jij niet zenuwachtig Galtur ?" Lou volgde aandachtig de voorbereidselen van de kleine man. Deze haalde zijn schouders op.
"Ik ben al één en ander gewend."
De goochelaar hield hem zijn flacon voor, Galtur weigerde met een handgebaar.
Ook Lou weigerde : "Ik moet nog rijden."
"Ik ook en ik wou dat het al zover was." Hij stopte nog wat dingen in zijn smokingjasje en verdween naar het podium voor het laatste gedeelte van zijn optreden.

 

feedback van andere lezers

  • warket
    De vorige heb ik niet gelezen maar dit is goed.
  • julien_maleur
    Ik wip even binnen. Een goed leesbaar verhaal, vlot geschreven en gelukkig niet te zeer lang om te lezen (tijd hé !).
    JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .