writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (10)

door diomedes

In het kleedkamertje van "Den Rooselaer" ontschminkte Galtur zich voor de kleine spiegel. Taxivrouw Lou keek aandachtig toe.
"Je maakt me niet wijs dat die tussenkomst bij je optreden hoorde."
"Ik heb geflaterd, ik had dat anders moeten aanpakken."
"Wie zijn die mannen Galtur ?"
"Ik had ze nog nooit ontmoet, behalve dat jongetje dan."
Galtur vertelde wat hem was overkomen op de markt.
"Hoe wist jij de naam van die Rus ?"
"Soms zie ik dingen...wat vertel ik nu allemaal, één flater per dag is ruim voldoende, Lou jij bent ook niet nieuwsgierig zeg, wat heb jij gedaan gedurende de show ?"
"Je mag van dit publiek veel zeggen maar niet dat ze ongastvrij zijn, ik ben door de voorzitter in de zaal genodigd en heb mogen meegenieten van hun koud buffet."
"Dat doet me plezier."
"Ben je niet bang Galtur dat die mannen zullen terugkomen ?"
De kleine man haalde zijn schouders op.
"We zullen zien."

5.

Het was na drieën toen Nita werd thuisgebracht in Sacha's vochtige huis achter het Brusselse Noordstation. Olga was nog op en niet te dronken en ze voorzag het hongerige jongetje van brood, kaas en melk met honing. Terwijl zij een nieuwe sigaret opstak en tegenover hem plaatsnam met een glas vodka tastte Nita gretig toe. Hij kende dit ritueel en zonder op haar vragen te wachten bracht hij verslag uit van de voorbije gebeurtenissen. Dat mocht. Olga Karpenko fungeerde immers al vele jaren als twee van de vele ogen en oren van de Rus. Bovendien was zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in hun Brusselse woonst. De aldaar gehuisveste jongens werden door haar gekleed en gevoed en van zodra zij "thuis" waren vielen zij onder haar gezag. Wanneer één van hen door de politie opgepakt werd ging zij hen ophalen. Hetzij als grootmoeder, als moeder, als tante naargelang het geval en de omstandigheden. De 35-jarige gewezen asielzoekster uit Kazachstan bezat de Belgische nationaliteit. Daar had Sacha voor gezorgd. Omdat ze te lang, te mager en bovendien te onaantrekkelijk was voor de meest lucratieve bron van inkomsten van de Rus werd ze zijn manusje-van-alles.
"Galtur wat is dat voor een naam, dat klinkt toch niet Belgisch ?"

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Ik volg, geboeid.
    x
    diomedes: fijn.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .