writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (14)

door diomedes

7.

Wanneer vertrok die domme dwerg nu. Hij was toch verwittigd ! Sacha kon elk moment komen aanrijden. Nita keek vanuit een portiek angstvallig naar de voordeur van de woning van Lucius. Een Roemeense vloek ontsnapte zijn lippen. Hij had de onderrichtingen van de Rus opgevolgd en Galtur dagenlang geschaduwd. Althans tijdens de dag. Twee keer werd Galtur 's avonds met een taxi opgehaald en toen moest hij hem laten gaan. 's Nachts had hij bij zijn vriend Jeff gelogeerd, zonder dat hij daar veel verantwoording hoefde voor af te leggen. Sara had een nieuw vriendje en die nam haar helemaal in beslag en Jeff stelde zoals gewoonlijk weinig vragen. Nita had elke beweging van de orgeldraaier gerapporteerd aan de Rus of aan Olga. Hij was Galtur gevolgd naar deze woning en had Sacha ingelicht via zijn gsm. De Rus had hem aangemaand hem op te wachten. Vooral het feit dat Sacha daar dagenlang inkomensverlies had voor overgehad baarde hem zorgen en voorspelde weinig goeds voor de kleine man.
Hij begreep de Rus wel. Die Galtur wist te veel en betekende een gevaar voor de organisatie.
Een jong paar, intens verstrengeld, passeerde hem. Verder was de straat leeg. Nita aarzelde, zou hij een derde keer aanbellen en Galtur rechtstreeks verwittigen van het gevaar dat hem boven het hoofd hing ? Hij moest geen beslissing nemen, dat werd voor hem gedaan toen de donkere bestelwagen de straat kwam ingereden. Nita herkende onmiddellijk de drie silhouetten op de voorbank. Django reed, in het midden zat Blender en naast hem Sacha. Dus de Rus had ook de Zigeuner meegebracht. Dat beloofde weinig goeds.
De wagen hield halt bij de jongen en Sacha en Blender stapten uit. De Rus maande de bestuurder met een vingerbeweging aan de wagen te gaan keren en wendde zich tot Nita.
"Waar is hij ?"
Nita gebaarde naar de woning.
"Kom Blender, Nita jij blijft bij de Zigeuner."
De mannen begaven zich naar de voordeur, aarzelden even tot hun bestelwagen gedraaid was en belden dan aan. Nita nam plaats naast de bestuurder en keek gespannen toe. Naast de reus bengelde een grote boodschappentas. De deur werd geopend en hij zag Blender en de Rus binnenglippen waarna de deur met een luide klap werd dichtgegooid.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Op het puntje van mijn stoel ...
    x
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .