writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (15)

door diomedes

Blender had zich onmiddellijk op Lucius gestort en die met twee zware klappen uitgeschakeld. Sacha was doorgelopen naar de lving en richtte een pistool op de telefonerende Galtur.
"Hier dat toestel, nu !".
Bedachtzaam keek Galtur op en overhandigde zijn gsm aan de Rus. Deze wierp een blik op het scherm, verbrak de verbinding en wenkte Blender naderbij.
"Pak hem in".
"Wat ben je met me van plan ?"
"Moet je dat nog vragen Nostradamus, jij die alles weet !"
Blender haalde een nylon touw uit zijn tas, boog zich over Galtur en bond het touw met een routineus gebaar om diens polsen achter zijn rug.
"Laat mijn vriend hierbuiten, die weet nergens van," Galtur gebaarde met zijn hoofd naar de levenloze Lucius.
"Ga jij mij zeggen wat ik moet doen pruts ?"
"Ik zal meewerken maar laat hem met rust."
Sacha negeerde hem, trok een paar zwartlederen handschoenen aan en begon alle kasten te doorzoeken. Blender plakte een grote kleefpleister op Galtur's mond, nam een donkere jute zak uit zijn boodschappentas en wierp die over het hoofd en lichaam van de kleine man. Vervolgens bond hij het open gedeelte van de zak stevig dicht met een stukje van zijn touw. Galtur bood even weerstand maar zag na een tijdje het nutteloze van zijn poging in en hield zich stil. De Rus griste een blad papier van de tafel, wierp er een blik op en stak het in zijn zak. Ook de gsm van Galtur werd weggestoken.
"Weg van hier, vlug," wierp hij zijn kompaan toe.
"Wat doen we met die andere ?" Blender had de zak met Galtur op zijn schouder gehesen en wees naar de bewusteloze Mon Lucius.
"Laat maar liggen, we hebben geen tijd. Weg van hier, snel."
Geen minuut later hield de bestelwagen halt aan de Vagebond. Een donkere tengere man stapte pijlsnel uit en gooide iets brandends naar de woonboot. Het vuur begon zich onmiddellijk te verspreiden en in geen tijd stond de hele boot in lichtelaaie. De Zigeuner nam opnieuw plaats achter het stuur en vertrok met gierende banden. Nita die vooraan plaats had genomen tussen Blender en Sacha wierp een laatste angstige blik op het brandende vaartuig. Handig stuurde de Zigeuner de wagen doorheen de stad en naderde al snel de buitenring van Mechelen en de snelweg naar het zuiden.
"Nita je mag mee met ons," Sacha stak een sigaret op.
"Maar ik doe morgen Gent".
"Dat kan wachten."
"Waar gaan we naartoe ?"
"Naar de Bunker."
Het gesprek werd onderbroken door een fragment van de ouverture van Eugen Onegin. Sacha nam zijn gsm op.
"Wat politiecontroles ? Waar ? Ok, bedankt J.C., ik zie je nog wel."
"Verandering van plannen. Naar Brussel Django."
"Via de autostrade ?" De Zigeuner wierp een blik op de Rus.
Deze knikte.

 

feedback van andere lezers

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .