writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (16)

door diomedes

Nita voelde zijn hart in zijn keel kloppen. Waarom wou Sacha naar de Ardennen en waarom moest hij mee ? Zou de Rus een vermoeden hebben, zou hij zijn waarschuwing gevonden hebben ? Het jongetje rilde. Het zag er slecht uit voor hem en voor die orgeldraaier. Wanneer Sacha naar de Bunker ging kon dat slechts twee dingen betekenen, ofwel voor nazicht of verdeling van zijn stock ofwel...aan het tweede durfde hij niet te denken. Nita was één keer in de Bunker geweest. Toen had de bende een grote slag geslagen in televisietoestellen en hifi-apparatuur en Sacha had mankracht nodig om het gestolen goed weg te bergen. De exacte locatie kende de jongen niet, wel situeerde hij het distributiecentrum van de bende ergens in de dichte bossen van de Hoge Venen, in het zuiden van België.
Sacha zei niet veel in de wagen en ook de anderen waren opvallend stil, daartoe aangestoken door hun baas. Aan hun Brusselse huis gekomen belde Sacha aan en gebaarde de anderen in de wagen te blijven. Minuten later opende een zichtbaar dronken Olga de deur.
"Sacha, ik dacht dat jij..."
"Verandering van plannen."
"Met een eigen sleutel zou je..."
"Hoe dikwijls moet ik je nog zeggen dat ik niet met dit huis gelieerd wil worden."
Hij keek behoedzaam de straat af en die leek verlaten, niet abnormaal op dit uur van de nacht. Vervolgens wenkte hij de anderen met driftige gebaren uit de wagen. Django, Nita en Blender haastten zich in de woning, de laatste met een jute zak op zijn schouder. Sacha sloot de deur en stak zijn geopende hand uit naar de vrouw.
"De sleutel van de kelder".
Olga overhandigde hem een bos sleutels.
"Moet ik niets te eten maken ?"
"Je kan amper op je benen staan."
"Ik heb een glaasje gedronken, mag dat ja."
"Olga je hebt een hele fles op, laat ons met rust en ga je roes uitslapen."
"Sacha, ik..."
"Gaan !"
De Rus priemde een vinger in haar richting. Even kruisten hun blikken elkaar maar hoe dronken ze ook was, ze zag dat hij het meende en strompelde naar de smalle trap op het einde van de vestibule.
"Volg me", gebood de Rus de anderen en met een sleutel opende hij een kleine deur naast de trap. Via een tiental stenen treden kwamen ze in een grote kelder. Het was voor het eerst dat Nita deze ruimte betrad. De kelder was volgestouwd met de meest uiteenlopende zaken. Oude kranten verpakt in kartonnen dozen, aftandse meubelen, lege glazen steriliseerpotten en een hoop onbruikbare rommel. Alles onder een dikke laag stof en spinnenwebben. Zonder aarzelen begaf Sacha zich helemaal achteraan naar een ruim 2 meter hoog en haast even breed metalen reclamebord. Twee grote blauwe ogen volgden hem vanonder een geel-zwarte pluimhoed en een rode bos krulhaar. "Sigaretten BELGA, met premie-koepons fr.0.50 de 12 - 1 fr. De 25 - Vander Elst" stond er onder de dikke gele sjaal van de dame te lezen.

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Top! Je blijft de spanning rekken zonder langdradig te worden, knap.
    Graag gelezen weer!
    x
    diomedes: danku
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .