writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ik tel

door warket

Aan de perelaar hangen drie peren. Aan de pruimelaar zesendertig pruimen. Het voetpad tot bij de beenhouwer telt achtentachtig tegels. In de keuken zijn het er achttien paar en achttien onpaar.
Hij telt...telt alles tot een getal. Ook de wenteltrap naar de klokkentoren moet eraan geloven. Zelfs aan de tafel naast het fietspad heeft hij vijf maal twee maal twee is gelijk aan twintig schroeven geteld.
Zijn fietswiel heeft zesendertig spaken en met een pedaalbeweging van driehonderdzestig graden gaat hij éénmetertachtig vooruit.
Zo telt hij de dag, en 's avonds als hij in bed gaat telt hij zijn ademhaling tot het tellen stopt. Alleen de woorden die hij schrijft telt hij niet op. Die maken zijn cijfer één.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Oef, herkenning. In de la liggen twaalf kleine mesjes, vandaag moest ik acht dingen doen en drie mensen bellen. Letters tel ik soms, bij een bepaalde dichtvorm (160'jes), lettergrepen bij haiky/senryu. Tel geen schroeven, wel tegels. Ik tel mijn leven.
  So, you're not the only one :))
  x
  warket: Zo zie je maar dat mensen min of meer hetzelfde zijn.
 • joplin
  Moeilijk te winnen van zo'n dwingeland.
  xx
 • Pake
  ,,,erg leuk miniatuur...
 • Mistaker
  Heel herkenbaar. Met veel plezier gelezen.

  Groet,
  Greta
 • greta
  Mooi dat laatste.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .