writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Eerste kwartier maart 2012

door warket

Marcos, heb je een potlood voor mij? Is er iemand zwanger hier?
Helemaal nie. Morgen zijn het solden. Wie snijdt de suikertaart? Daarmee kan je de duivel verleiden.
Ikke nie. Ik heb zonet L.S.D. genomen. Doe mij maar een luier aan.
Gesluierde vrouwen hebben iets mysterieus. Wanneer ik dood ga wil ik in een boom begraven worden. Natuurlijk kan dat niet. Leeftijd maakt geen verschil.
Hazelnoten op tafel. Maart zit naast mij. Ik versta hem niet.
Zwijg! Niemand luistert. Zal ik het dan aan een blinde vertellen wat ik zie? Ik ga bladzijden aan elkaar plakken. Het spitsuur is voorbij.
Bonjour lacht een Afrikaan. Kouwe vingers op een vrouwendag. Ze maken bij deze gelegenheid een saaie krant. Later in een namiddag gaat een schuifdeur automatisch open. De balie is op gemiddelde menshoogte gemaakt. Kan ik u helpen mijnheer?
Hij draagt een muisgrijs maatpak dat past bij het interieur.
Ik kom een dokument ondertekenen.
Een klein of een groot bedrag?
De man neemt een kaft van het schab. Ondertussen kijk ik naar mijn modderspoor op het vasttapijt. Een andere bankbediende, ook muisgrijs, doet alsof hij het niet zag en knikt volgens de huisstijlregels goeiedag. Broodverdieners, net zoals u en ik. Geen corruptie hier.
Op vrijdag negen maart tweeduizendentwaalf maakt een zomerdag het buitenleven met grafietstof aan mijn neus aangenamer. Vier potloden vertikaal versleten. De stompjes houd ik bij. Schrift hoeft niet altijd rechtlijnig te zijn. Bijna halftwaalf. Alleen lettergrepen blijven over. Zonder klinkers gaat het niet door.
Een vrouw met haar baby in de schoot is even dierlijk als een haas in een grondvoor. Ik zag het opnieuw. Oorlogen moeten stoppen op deze aarde. Dat zijn we aan nieuw leven verplicht.
Na de maaltijd, het dessert en de Turkse koffie wordt het donker. Bij het heengaan zinderen knuffels na, ook de dag erna.

 

feedback van andere lezers

  • joplin
    Is het de L.S.D.of ben je vader geworden, 'k versta er niks van!
    xx
    warket: Geen van beiden joplin. Het zijn flarden uit samen zijn met anderen.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .