writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (40)

door diomedes

24.

Django, de Zigeuner, hield vanuit zijn donderblauwe Peugeot de voordeur in de gaten. Het regende nog steeds en af en toe bracht hij de ruitenwissers van zijn voorruit in werking. Hij had de Rooie rond middernacht afgelost en die lag nu achteraan in de wagen te maffen. De Zigeuner was er niet gerust in. Een paar honderd meter verder lagen de laatste resten van de Vagebond te dobberen in de Dijle. De opdracht die Sacha hem opgedragen had was eenvoudig : ten allen koste de dwerg blijven volgen. Dat maakte hem nieuwsgierig. Wat maakte die ouwe zo belangrijk ? "Hij wist te veel" had Sacha gezegd. Waarom hem dan niet gewoon definitief doen zwijgen, simple comme bonjour. Van de Albanezen hadden ze voorlopig niets te vrezen. De Rus had een verdrag afgesloten met de Das. Hopelijk had hij niet te veel moeten toegeven.
De laatste fuifnummers verlieten met veel leven de nabijgelegen Vismarkt, het uitgaanskwartier van Mechelen. De Zigeuner keek op zijn horloge, 10 uur, die Rooie bleef maar maffen. Plotseling zag hij het hoofd van een man in het deurgat verschijnen. Hij maakte zich klein achter zijn stuur. De man spiedde de straat af in beide richtingen en spoedde zich de andere kant op. Django zag hem een honderdtal meter verderop in een Renault Megane stappen en rechtsomkeer maken. Zoals hij verwacht had hield de man halt voor de woning. Zo snel als de weerlicht doken Galtur en Nita in de wagen die met gierende banden vertrok. De Zigeuner vloekte, startte zijn wagen, nam handig een u-bocht en zette de achtervolging in. Daardoor werd de Rooie gewekt.
"Wat scheelt er ?"
"Ze zijn vertrokken, bel Sacha, snel !"
"De dwerg ?"
"Ook."
De Megane was nergens meer te bekennen. Hij kwam op een T uit. Nu moest hij snel beslissen, links leidde naar het centrum, rechts naar de Ring. De Zigeuner gokte op dat laatste en gaf plankgas. Hij had geluk, nog net zag hij zijn prooi links de Ring opdraaien. Toen hij de verkeerslichten naderde van de Koningin Astridlaan sprong het licht op rood. Zijn snelheid lag te hoog om tijdig te kunnen stoppen. In de bocht remde hij af op de motor en gaf nog een streep gas bij. Vakwerk, de wagen slipte even maar kreeg snel grip op het fluisterasfalt om in een wilde vaart de voorsprong van de Megane te reduceren tot minder dan 300 meter. Aan de Brusselpoort ging het rechtsaf en de Plaisancebrug over. Daar nam de Megane de richting Provinciaal Domein Vrijbroekpark via de Ridder Dessainlaan. De Zigeuner vertraagde en vergrootte de afstand tussen de twee voertuigen. De Rooie had intussen Sacha aan de telefoon en bracht verslag uit.
"Sacha vraagt dat zij een hoed mee hebben ?"
"Een hoed ? Ik weet niet."
De Zigeuner zag de andere wagen het Vrijbroekpark indraaien.
"Die dwerg had een hoed op ja," bevestigde hij terwijl hij op zijn beurt het park instuurde. Daar kon hij net de Megane ontwijken die zijn passagiers had afgezet en teruggedraaid was op de rotonde bij de ingang.
"Rooie liggen !" riep hij onderwijl zijn gelaat verbergend achter zijn arm. Galtur en Nita hadden even opgekeken toen de blauwe wagen hen passeerde maar gaven geen teken van herkenning.
"Sacha zegt dat we de dwerg moeten pakken en naar de Bunker brengen."
"Hier ? Te veel getuigen," hij wees op groepjes joggers en wandelaars die de regen trotseerden.
"We moeten die hoed zien te bemachtigen," zei de Rooie.
Voorbij een bocht en uit het zicht van hun targets vond de Zigeuner een parkeerplaats tussen twee reusachtige beuken.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Jammer van dat vakwerk. Verloren grip was beter geweest.
  Spannend stukje!
  x
 • joplin
  hoe gaat dit weer aflopen?
  xx
  diomedes: thanks
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .