writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (49)

door diomedes

30.

De prille lentezon had vele bezoekers naar de terrasjes in de Brusselse Beenhouwersstraat genodigd. De mensen waren de sombere herfst beu en genoten met volle teugen van het heerlijke Belgische bier, de exquise gerechten en de voorbijgangers die hun grauwe winterkledij hadden afgegooid. De terrasjesmensen rond café Tirana hadden dubbele pret. De strapatsen van de clown lokten her en der lachsalvo's uit. De man stapte over en weer en nietsvermoedende voorbijgangers waren de pineut. Zijn imitaties van stereotype mensen waren zeer geslaagd. Hij maakte karikaturen van de gejaagde zakenman, de dronkenlap en de verwijfde homo die hij letterlijk op de voet bleef volgen tot ze het door hadden. Mooie vrouwen werden achterna gezeten en mensen opgeschrikt met luid geblaf. Macho's werden in de billen geknepen en om een kusje gebedeld tot grote hilariteit van de toeschouwers. Het enige dat hem onderscheidde van een gewone August was zijn veel te kleine buishoed. Voor de rest kon hij zo naar het circus met zijn wit geschminkt gelaat met de ogen in permanente huilstand en de enorme rode lippen in lachstand. Een bolle rode neus, een kleurrijke pofbroek en de veel te grote schoenen maakten het geheel af.
Sacha had zich laten prepareren in een speciaalzaak. Ooit had hij een clown hetzelfde zien doen op de Playa des Ingles op de Canarische Eilanden en hij had geen betere manier kunnen bedenken om zonder argwaan de Braincatcher te gebruiken. Nu was het wachten op de Das. Hij had er al moeten zijn. Een ouder echtpaar kwam arm in arm voorbijgewandeld. Sacha wrong zich tussen de man en de vrouw en sloeg zijn armen om hen heen. De Rus onderdrukte het protest van de man door hem op zijn kale kop te zoenen tot groot jolijt van zijn gelegenheidspubliek.
"Kobelates", fluisterde hij toen zijn pad gekruist werd door drie volwassen mannen. De Das had hem niet herkend en lachte mee met de mensen op de terrassen. Sacha maakte een buiging en verdween tussen de massa.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Superspannend!
  x
  diomedes: danku
 • joplin
  blijft boeien
  xx
  diomedes: dankuwel
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .