writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (57)

door diomedes

De Tsjetsjeen stuurde de wagen met vaste hand door het verkeer en hield zich keurig aan de verkeersregels. Sacha had de twee jongens geboeid en hen een blinddoek voorgebonden. Zijn plan was geslaagd. Vermetel, maar wie deed hem wat met de Braincatcher in zijn bezit. Hij voelde zich de machtigste man ter wereld. Misschien had hij die agent moeten neerleggen, nu zou er veel te vroeg alarm geslagen worden. Gelukkig had hij valse nummerplaten gebruikt en bij Pjotr wachtte een andere wagen. Weeral puik werk van de Rooie. Hij vroeg zich af wat hij met die kleine Marokkaan aanmoest. Dat was niet gepland. Dat jong was zo maar in zijn nek gesprongen. Wat een lefgozertje. Zo'n kereltje kon hij gebruiken. Dat moest hij maar eens bekijken in de Bunker.
Doodsbang lagen de jongens op de bodem van de wagen, op hun buik, schouder aan schouder met hun handen stevig achter hun rug gebonden. Nita verbeet de pijn in zijn heup waar de Rus op terechtgekomen was bij zijn duik in het voertuig. Hij vroeg zich bezorgd af hoe Mo het maakte. De Rus had hem van zich afgeworpen en hem met een karateslag geveld waarna de jongen was neergestuikt. Zijn gekreun gaf aan dat hij nog bij bewustzijn was. Nita was boos op zichzelf. Hij had het advies van Galtur genegeerd. Ook Mon had zijn uitstap onverantwoord gevonden. De twee waren gezwicht voor zijn gezeur en ook omdat hij bewaakt zou worden. Nu was ook Mohammed slachtoffer door zijn schuld. Hij hoorde Sacha praten met de man achter het stuur, wat ze zegden drong niet tot hem door. Uit de geluiden die hij opving kon hij opmaken dat de Rus zich ontdeed van zijn clownspak en van de schmink op zijn gelaat. Even later nam hij plaats naast de chauffeur. Nita schurkte zich tegen zijn vriend aan en fluisterde :
"Mo, hoe gaat het ?"
De andere jongen mompelde iets in zijn moedertaal.
"Wat zeg je ?" vroeg Nita in dezelfde taal.
"Waar zijn we ?"
"In de auto van Sacha."
"Wat gaan die met ons doen ?"
"Ik weet het niet."
"Mijn nek doet pijn."
"Hij heeft je flink geraakt."
"Sinds wanneer spreek je onze taal ?"
"Geleerd van Galtur, die zal ons wel komen bevrijden."
"Is dat een Marokkaan ?"
"Nee, hij komt van verder."

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Top!
  x
  diomedes: thanks
 • joplin
  moeten ze een film van maken!
  xx
  diomedes: danku
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .