writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Galtur de Grote (62)

door diomedes

40.
In de woning van Fagnard zat Sacha gebogen over een grote kaart van de streek. Rond hem hadden vier mannen plaatsgenomen. Zijn vinger bleef rusten op een open plek in het bos.
"Hoe ver is dat van de Bunker ?"
Fagnard tuitte zijn lippen.
"Een kilometer of vier."
"Wat is dit ?" De Rus wees een kleine blauwe lijn aan die de open plek doorkruiste en nog even doorliep in het bos dat aan de Bunker paalde en daar abrupt eindigde.
"Een knuppelpad dat nooit is afgeraakt."
"Een knuppelpad ?"
"Een wandelpad, gemaakt van boomstammen."
"Daar zal hij landen, hij kan niet anders."
Sacha keek op van zijn kaart.
"Kan je van daar de Bunker bereiken ?"
"Zonder probleem."
"Voor u misschien."
"Voor die dwerg ook, in de verlengenis van dat knuppelpad loopt een smalle voetweg tot op een paar honderd meter van de Bunker en dan is het tussen de bomen laveren."
Sacha richtte zich tot de drie mannen naast Fagnard.
"Daar moeten we zijn."
"In die vliegende buis van die dwerg is geen plaats voor een volwassen
man, " sprak de Zigeuner "hoogstens twee dwergen of kinderen."
Sacha knikte en dacht na. Hij zou alleen komen, daar was hij van overtuigd. Niet omdat hij beperkt was tot het gebruik van de Schollenaar. De Rus wist dat Galtur alternatieven had en was er zich ook bewust van dat de kleine man over een wapenarsenaal beschikte. Dat smalle pad was ideaal voor een hinderlaag ook als de dwerg zijn trukendoos zou bovenhalen.
Hij had de aanwezigen een korte briefing gegeven over Galtur zonder al te veel in details te gaan. Ze hadden te doen met een gevaarlijke illusionist met ongekende mogelijkheden. Daarbij vergeleken was Copperfield een broekventje. Django had hem een achterdochtige blik toegeworpen, Sacha had hem gesust met de belofte hem later alles te vertellen. De anderen, twee zwaargebouwde mannen van middelbare leeftijd, hadden geluisterd en gezwegen. Zij vormden de versterking die hij nog had kunnen aanvoeren.
Witco Kusmin en Zimski Smirnow hadden nog onder Sacha gediend bij de KGB en waren hem heel vroeg naar West-Europa gevolgd. Al vele jaren waren zij leverancier van vers vlees uit de Balkan, menselijk vlees bestemd voor de bordelen van de Rus.
"Wapens ?" De Zigeuner was opgestaan, hij was geen man om lang op een stoel te blijven zitten.
"De zware blijven in de Bunker, die zullen we niet nodig hebben. Wat hebben jullie mee ?"
De twee Russen toonden elk een pistool.
Sacha knikte goedkeurend.
"Django ?"
"Dat zal wel volstaan zeker." Als uit het niets verscheen er een lang mes in zijn hand.
"Ik wil hem het liefst levend, dood als het niet anders kan, begrepen ?"
Fagnard haakte een grote tweeloop van de muur.
"Hier zijn al olifanten mee geschoten."
"Fagnard hang dat terug. We hebben vuurkracht genoeg. Jij brengt ons naar die open plek en kom dan terug hier de wacht houden."
"Sacha niemand kent de Venen zoals ik, waarom mag ik niet mee op jacht."
"Voor als er iets misloopt. Jij bent onze mystificatie, onze stok achter de deur en we lopen elkaar nu al in de weg. Akkoord ?"
"Ok, ok, en wat doe je met Blender, het is al donker en die krijgt al een hartaanval als hij een konijn tegen het lijf loopt."
"Dat zijn uw zaken niet. Blender blijft in de Bunker bij de jongens. Nog iets ?!"
"Nee, nee, jij bent de baas Sacha."
Fagnard bond in toen hij de blik in de ogen van de Rus ontwaarde.
De houding van Fagnard had Sacha verrast. De Ardennees was bekend met de meeste activiteiten van de bende en had altijd een oogje dichtgeknepen en zich buiten wat toespelingen steeds afzijdig gehouden. Toen Sacha met de twee jongens was komen aanzetten had hij gehoopt Fagnard niet tegen het lijf te lopen. Wat niet weet niet deert. Dat was niet gebeurd. De boswachter was met zijn bijenkorven in de weer en had hen reeds van ver opgemerkt. Dat hadden ook de jongens. Hun handen waren nog steeds achter hun rug gebonden maar Sacha had de blinddoeken verwijderd nadat ze een paar keer gestruikeld waren over vooruitstekende takken.
"Wat is dit ?" had Fagnard gevraagd.
"Losgeld, veel losgeld," had Sacha geantwoord.
"Ze hebben mijn gezicht gezien."
"Ze zullen niets doorvertellen, waar is de Zigeuner ?"
"Bij Blender in de Bunker."
Sacha had Nita op zijn schouder genomen en Fagnard aangemaand hetzelfde te doen met het andere jongetje, zich daarmee verzekerend van het engagement van de boswachter. Fagnard had zonder aarzelen gehoorzaamd en de jongens werden in de benedenverdieping van de Bunker ondergebracht. En nu wou die amateur zich met zijn voorhistorisch kanon bij hen voegen.
"Fagnard neem voldoende touw mee, dat is nuttiger dan uw olifantenkiller."

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Top! Ga nog even door, alsjeblieft ...
  x
  diomedes: danku
 • joplin
  de frisse schrijftint geeft dubbel leesgenot!
  xx
  diomedes: Danku
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .