writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Cursus " Gedachtelezen " 8.

door GoNo2Ik wil vragen aan Gitta hoe haar onderonsje met beide coaches verlopen is, maar ik wil niet overkomen als iemand die de pieren uit de neus haalt. Gitta zal er zelf wel over beginnen, hoop ik . Bart, Wim en de juf staan te praten onder het afdak. Af en toe kijken ze steels naar ons beiden. Ik voel hun ogen op ons gericht.
" Gitta, 'k heb de indruk dat ze ons in 't oog houden. Ik denk dat Bart en Wim verliefd op je zijn. Ze kijken met geilogen naar jou. Als je wilt kan ik voor een afspraakje zorgen. Ik kan nogal goed overweg met die heren…"
" Misschien moet ik die twee wel wat opvrijen, ze bezien me toch maar als een hoertje. Maar Chrisje kijkt constant naar jou. Die heeft het zo te zien voor jou…"
" Heet ze Chrisje? Ik dacht meer aan Claudia Schilfer of hoe heet dat mens ook weer?"
"Schiffer, zal je bedoelen. Ja, nu je het zegt, ze lijkt er een beetje op…"
" Bart lijkt op Brat Pritt, en Wim op Miss Piggy, Sorry, da's een belediging voor de varkens hé?"
Gitta schiet in een lach. Waarom weet ik niet, ik meen nochtans wat ik zeg…
De speeltijd is om. We moeten het laatste uur nog volmaken en dan zit de eerste dag erop. Ik zal blij zijn dat ik hier weg kan. Ik hou m'n hart al vast voor wat er morgen te gebeuren staat. Al bij al kan ik niet klagen. Ik heb een kostelijke dag achter de rug. En stof om over te schrijven. Die cursusleiders gaan nog wereldberoemd worden op m'n site…

" We gaan onze collage afmaken, we zetten onze naam boven in de rechterhoek. En leggen vervolgens de afgewerkte collages op de vensterbank. Is dat duidelijk?"vraagt juf Chris.
" Dolf, we zetten onze naam in de linkerhoek van onderen. Gewoon uit pure balorigheid. Wat denk je?"
" 't Kan mij niet schelen. 't Hangt hier m'n kloten uit…"
" Maar allé Dolfke, voor één keer dat ge uw kunsten moogt vertonen en de kans krijgt om wereldberoemd te worden. Picasso is ook begonnen met collages te maken. Hij was toen drie jaar. Zo oud als Mozart. Die gaf al een pianorecital op z'n drie jaar. Ze verkopen nu nog altijd z'n platen. Maar 't zal hem worst wezen, gezien hij al een tijdje dood is…"
Dolf gelooft er niets van. Maar zet toch z'n naam beneden op het blad. Ik doe hetzelfde. Met een zwierige handtekening erbij. Plus het symbool van copyright. Je weet maar nooit.
Eerlijk gezegd, onze collage mag er zijn. In vergelijking met de anderen hun werkstuk, steken we er torenhoog boven uit. Onze droomwereld hangt letterlijk aaneen van mooie wijven, drank, auto's en sport. Een overdaad aan geneugtes. Ik doe nog eens m'n ronde langs de collages. Benieuwd wat Gitta ervan gemaakt heeft. Ik zie haar naam staan en bekijk de collage. Jezus Christus, wat is de bedoeling van deze collage? Ik heb de indruk dat zij die helemaal alleen gemaakt heeft. Deze collage zal stof doen opwaaien. Als dat haar droomwereld is…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  weer plezant
  xx
  GoNo2: Dank u wel!
 • Wee
  't Wordt steeds leuker :)
  Ben benieuwd ...
  x
  GoNo2: Dank u wel!
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .