writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Handen thuis van de vrouw haar muis…

door GoNo2

"Ik heb besloten de politieke strijd te staken", luidt het in een persbericht. "De aanhoudende en georkestreerde aanvallen op mijn persoon zijn ondraaglijk geworden voor mijn gezin en mezelf. Dit is onmenselijk, we gaan inderdaad door de hel. Dit moet stoppen."
Hij biedt ook zijn verontschuldigingen aan tegenover de vrouwen die zijn gedrag als grensoverschrijdend hebben ervaren. "Ik heb dit toen niet zo aangevoeld en als dit vrijpostig of kwetsend overkwam: dat was nooit mijn bedoeling."

Zo staat het letterlijk in de krant. Een journalist, die tevens hoofdredacteur was, misbruikte z'n positie bij de vrouwen die werkzaam waren op zijn redactie. Kon z'n handen niet thuis houden en krijgt nu de rekening gepresenteerd. Wilde burgermeester worden van Brugge. Wilde waarschijnlijk het stadhuis veranderen in een bordeel. Denk ik. Maar wie ben ik hé?
Als z'n handelingen vrijpostig en kwetsend overkwamen was dit z'n bedoeling niet. Moet je mij eens uitleggen welke bedoeling hij dan wel had. Volgens de getuigenissen op de tv, stak hij z'n handen tussen de benen van de redactrice. Probeerde haar meermaals te kussen. Maar dat was allemaal de bedoeling niet. De bedoeling was een reportage in de krant over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Een goeie hoofdredacteur moet toch op de hoogte zijn van hoe het aanvoelt om dit mee te maken. Volgens mij, berust dus alles op een misverstand. Heeft gewoon vergeten z'n intenties toe te lichten. Kan gebeuren hé?
Het is ondraaglijk geworden voor z'n gezin en hemzelf. Wie is er het slachtoffer? Zij die het ondergaan hebben? Z'n familie? Moest Polleke VDD twee minuten nagedacht hebben en z'n pollekes in z'n zakken gestoken hebben, dan zat hij nu niet met een probleem. Ik heb medelijden met z'n vrouw en kinderen. Die delen mee in de klappen. Dat heb je als je een vader hebt die een publieke figuur is. De media is onverbiddelijk, kent geen mededogen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar iedere stap gewikt en gewogen wordt. Dat geldt voor Jan met de klak op en zeker voor mensen die in de schijnwerpers willen staan. Maar politici en andere machtsgeile personen denken dat ze boven de wet staan. Vrouwen worden nog altijd beschouwd als onderdanige schepsels, die getolereerd worden in de mannenbastions omdat ze zo goed koffie kunnen zetten. Tijden veranderen, Polleke, een vrouw is niet langer een seksobject, een vrouw is een wezen van vlees en bloed. Zoals ik en gij. Ik heb geen hoge studies gedaan, maar ik weet dat ik met m'n poten van een vrouw moet afblijven. Als ze er niet mee instemt, noemen ze dat ongewenste intimiteiten. Gebruik maken van je machtspositie is verwerpelijk, laag bij de grond, ja zelfs beestachtig…
Als je niet aan je trekken komt thuis, ga dan naar een prostituee. Die zijn er om personen zoals jij van hun frustraties af te helpen. De vrouwen die nu klokkenluidster zijn, hebben gelijk met het aan de grote klok te hangen. Polleke, je moest je schamen, maar het enige wat momenteel telt is dat je politieke carrière ten einde is.
Ik veroordeel je niet, ik ben alleen een beetje kwaad. Kwaad omdat de maatschappij zich altijd wentelt in onschuld. Als het gaat over seksuele klachten, met kinderen of in uw geval met vrouwen die aan het begin van hun loopbaan stonden, het is telkens hetzelfde liedje, ze worden steevast in de doofpot gestoken. Met als dooddoener:- het zal wel zo erg niet zijn. Ja, we weten dat Pol nogal vrijpostig is, maar die man is een Bourgondiër. Hij bedoelt dat zo niet hé?
God schiep eerst de man en uit een rib van de man schiep hij de vrouw. Sedertdien zijn wij de heren van de schepping. Spijtig dat wij geen kinderen kunnen baren, Polleke, dan pas zouden we op het hoogste schavotje staan. Ik ga een politieke partij oprichten met als slogan :" Handen thuis van de vrouw haar muis.." Wedden dat ik geboycot zal worden? Door mensen zoals jij, ben ik zeker van…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • diomedes
  en nu bij leven en welzijn naar Hasselt...
  Jij ventileert wat wij denken Gono.
  GoNo2: Dankjewel!
 • Wee
  Zo, dit kan hij in zijn zak steken.
  Laten de vrouwen hun klokken maar luiden :)
  Sterk stukje!
  x
  GoNo2: Dankjewel!
 • andremoortgat
  Scherp en to the point
  GoNo2: Dankjewel!
 • joplin
  De meeste vrouwen hun mond wordt gesnoerd door de wetenschap dat de meeste mannen er mee wegkomen en zij zelf met de brokken blijven zitten en daarbovenop een hoop pesterijen bij krijgen en promotie vergeet het maar!
  Zeg nu zelf, het was nooit naar buiten gekomen als dit ook weer niet een politiek spel om het burgemeesterschap was geweest.
  Politiek wordt gebruikt en misbruikt, zielig eigenlijk, kleuters in maatpak en pas op MACHT!
  xx


  GoNo2: Dankjewel!
 • koyaanisqatsi
  We zouden ondertussen wel bijna vergeten dat er ook klachten van mannen binnenkomen, zij het in veel mindere mate -waar ook wel een verklaring voor zal, maar da's een ander verhaal. Hoe men het draait of keert, het beginpunt is altijd (misbruik van) macht. Misschien dat ik daarom zo'n hekel heb aan het woord MACHT en zij die erop geilen. Want zeg nu zelf: geef een aap een kepie en een uniform en binnen de kortste keren is hij veranderd in een monster. Je zou kunnen zeggen: laat ons zoveel mogelijk macht afschaffen of beperken maar het probleem is dat macht in in feite niets meer of minder is dan een (tijdelijke) manifestatie van één of meerdere omstandigheden, en dus op de meest ondenkbare tijdstippen (misbruikend) kan toeslaan. Lastig, en op zijn zachtst uitgedrukt: vervelend -wat 'ons' verder niet mag beletten de machtsmisbruiker van dienst op tijd en stond een ferme tik op zijn smoel te geven.
  GoNo2: Je slaat de nagel op de kop!!
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .