writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

zondag 3 juni 2012

door warket

4h30: De dag komt op. Winderig bewolkt. Gisteren met het daglicht slapen gegaan. Ik werk aan mijn website.
7h30: De eerstelingen moeten opgehoopt.
9h: Regen. De grond slijkt. Binnen steken we alle lichten aan. Ook de verwarming gaat aan. Administratieve zondag. Krantenschoonmaak.
15h: Handoverschrift bij Turkse koffie.
15h45: Modderschoenen kuisen. Nog een Turkse koffie. Het afwasmachien leeg. Lichaam zindert met links oorgesuis. Ik rol mijn hemdsmouwen op.
Twee diepe en zes ondiepe borden. Een braad- en een kookpan. Zes vorken, een grote en zes kleine lepels. Ik ga het aardappelmes scherpen op een wetsteen. Die heeft een harde en een zachte kant.
16h10: Olijfolie met look uit de tuin. Wie maakt straks het eten klaar? Het regent niet meer. Alleen de bomen druipen nog. Druipneuzen in koele wind. Op het keukentablet ligt een handvat van een kast en op de broodzak staat geschreven: "Specialiteit: kaastaarten en feestgebak."
16h25: Aan de klimop staat een grashark met ogen en een neus. Daarmee vis ik snoeisel uit de waterton. Zal ik vanavond mijn aardappelen groeten?
18h30: Spinaziestoemp met snitzel.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Mooi in details en prachtig beeldend!
  (Vooral die grashark :))
  x
  warket: Rubriek dagboek: opschrijven wat je op die ene zondag doet, het in een fles stoppen en in de rivier gooien die hier internet noemt.
  xx
 • joplin
  alles nat,
  regen zat
  xx
  warket: Regenwater dat langs voren spoelt en daarna overblijvende waterdruppels op het struikgewas is even mooi als een zomerse dageraad. Het is niet wat je ziet maar wat je erbij voelt dat het beeld bepaalt.
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .