writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geloof verzet bergen III

door Hoeselaar

Het was een imposante verschijning van iemand die graag de belangstelling opzocht. Zijn volumineuze zware stem hoorden men al van bij het binnenkomen en klonk alsof ze vanuit een diepe put naar boven echode. De pronkvol borduurde goudbrokaten kaftan die rijkelijk met fonkelend stenen bezet was, bleek maar juist breed genoeg om het dikke logge lijf te bedekken. Bij het vertellen over zijn vele reizen die hij tot nu toe ondernam, liet hij zijn handen die stevig in de edelstenen zaten als blikvangers fungeren. Enkele bezoekers ergerden zich merkbaar aan zijn protserig optreden en overdreven handengezwaai. De dikke klonkers van ringen die zijn vadsige vingers sierden bewerkstelligden bij de meesten van de bezoekers afkeer. Argus wist uit de vele boeken die hij tot nu toe las, dat personen die zelf geen inhoud konden voorwijzen zich graag sierden met andermans veren. Enkele bezoeker sneerden dat elk woord uit zijn mond een aantijging was op het goed fatsoen. Zijn zwaar gevormd hoofd dat op een nog bredere nek rustte, liet het vermoeden rijzen dat deze persoon zo dadelijk in zijn eigen wierook zou gaan stikken, De kleine ogen die diep in zijn gezicht lagen priemende hun blik naar diegenen die kritiek spuiden op zijn uitzonderlijk verhaal.
Goh, dacht Argus wat erg toch dat deze man niet die aandacht krijgt die dacht te kunnen opeisen. Hij die zich zoveel moeite deed en zijn stem verhief om de laatste rijen tafeltjes te bereiken, zag dat men hem liever hoorde zwijgen. Als een mokkend kind zette hij zich nukkig neer en hield zijn armen gekruist voor zijn borst. Hij draaide zich voorzichtig naar Argus om zijn op de lippen brandend verhaal verder te kunnen zetten en vond in hem een dankbare toehoorder. Als ik hem de kans bied om zijn verhaal verder te zetten weet ik ook dat ook datgene wat Argus eigenlijk weten wilde, ter sprake kwam.
Interesserend boog Argus zich naar de spreken en luisterde met aandacht wat deze te vertellen had. In elk verhaal zit ook iets dat algemeen wordt beschouwd.

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  we luisteren mee
  xx
  Hoeselaar: Leuk dat je me blijft volgen ook al kan ik niet meer elke dag iets schrijven, heb het huis vol zoals je weet, dus kan het enkel maar even tussendoor.

  Willy
 • Wee
  Mooie beschrijving van de persoon, ik luister ook ...
  x
  Hoeselaar: Ben blij dat je me ook volgen doet, dat doet dan ook goed

  Willy
 • andremoortgat
  I had a dream...Can I believe ?
  Ik denk niet met deze
  juwelen-clown die Argus
  wil bepraten...

  Hoeselaar: Dan maar afwachten beste Andre en verder lezen, bedankt voor je optimisme.

  Willy
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .