writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Donderdag 5 juli 2012

door warket

Zomerzwoerzel. Ik wil nog altijd vuil worden en wroeten. Spelen met water en grond, verschroeien in zon, mezelf verliezen in regen en vogels horen in de beweging van hun staart. Net voor het donker vliegt hij ergens naartoe en slaapt hij met één poot vastgeklemd aan een tak met zijn snavel achterwaarts in veren zonder deken. Het gebeurt moeiteloos, zo vanzelfsprekend.
Een verkreukelde sigaret in een asbak, de avond die dit verhit lichaam afkoelt, is nu mijn menselijkheid.
's Anderendaags, precies kwart na acht, sta ik stil bij een rotsschorsstam van een oude boom. Ik moet verder…verder…verder gaan. Waar zou de vogel nu zijn? Ook al is dit pad verlicht, toch vallen regendruppels uit de boom. Het zijn restanten van een onweer uit de voorbije nacht. Het is niet de bedoeling van de boom om in deze zomer het laatste bijkomende blaadje te laten ontstaan. Bomen hebben geen bedoeling. Net zoals ik is hij een toeval zoals mijn kinderen zijn ontstaan uit de miljoenen zaadcellen die mijn lichaam heeft geproduceerd. Is God dan toch anoniem?
Naief vraag ik het aan al die regendruppels die 's avonds het zaaisel doen ontkiemen. Hiermee kan je niet communiceren. Het gebeurt. Vanavond hou ik van regen.
Ondertussen is het achtien uur dertig in deze verbruikte toekomst. De donder slaat in de achtergrond. Het is nog niet donker genoeg om de bliksem te zien.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Leuk gebracht, en graag gelezen,
  groetjes Hettie
  warket: dankjewel hettie
 • Wee
  Wat kan ik anders dan méégaan in je verhaal?! Ik zie je beelden en voel de sfeer.
  Prachtig stukje!
  x
  warket: Ga maar mee. We zien het wel achteraf.
 • pieter
  Eddie,
  'Mezelf verliezen in regen en vogels horen in de beweging van hun staart'. Dat vind ik een zeer mooie omschrijving van een gemoedstoestand. Petje af / Chapeau!
  Groet,
  Pieter.
  warket: het is zo: ik ben halfdoof en kijk naar wat ik niet horen kan
 • greta
  Pure sfeer, gevat in mooie zinnen.
  "Restanten van een onweer uit de voorbije nacht."

  warket: xx
 • joplin
  intens leven, verbondenheid voelen met een regendruppel
  mooi.
  xx
  warket: xxx
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .