writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Me-time

door tinucha

Twee eenheden rum, een eenheid blue curaçao, een halve citroen en witte limonade. Zorgvuldig bereidde Lore haar favoriete cocktail. Alles in de shaker, aanvullen met ijs en schudden maar!
Het was een zomerse vrijdagavond en na een drukke werkweek had ze ongelooflijk veel zin in een rustige avond bomvol 'me-time'. Ze nam een van haar fancy cocktailglazen en goot de inhoud van de shaker er in. Met het glas en een boek begaf ze zich naar haar terras, alwaar haar comfortabele tuinstoel haar gretig verwelkomde. Een hele week had hij op haar aanwezigheid gewacht en vanavond zou veel goed maken. Ze plofte neer in die goddelijke tuinstoel, nipte van haar fancy glas en glimlachte met een gelukzalig gezucht. De beloning na een harde week werken!
Ze nam nog een slok, sloeg het boek open en vergat even de wereld rondom zich. Het was pas toen ze merkte dat haar ogen pijn begonnen doen van het lezen in de duisternis, dat ze even opkeek naar de realiteit. Ze voelde de warme zucht wind door haar haren en een gemengde geur van pas gemaaid gras en seringen. De maan, alziener bij uitstek in het nachtleven, zag het gebeuren en lachte haar toe. Wat kon het leven toch heerlijk zijn!

 

feedback van andere lezers

  • Wee
    Summer me-time, verrukkelijk!
    x
    tinucha: laat die hitte nu maar komen :)
    bedankt om te lezen!
    x
  • joplin
    ja, zo herkenbaar dat boek en de luie stoel!
    xx
    tinucha: dankje!
    x
  • koyaanisqatsi
    Ironisch genoeg zijn zo'n 'me-time' perioden een kostbare zeldzaamheid in het ik-tijdperk. Goede woordkeuze.
    tinucha: Dank je!
  • Annelies
    Dit lijkt net een fragment uit mijn leven ;)ik kan me er helemaal in vinden, dus heel goed geschreven. Me-time: iedere mens heeft het eens nodig.x
    tinucha: dank je wel voor de fijne feedback :)
  • jan
    als ik drink kan schrijven maar lezen....
    tinucha: daar heb je wel een punt...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .