writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Donderdag 19 juli 2012...gesubsidieerd geschrift

door warket

Herkent u mij in mijn schrijven of zal ik het nog eens over doen?
11h: Ik mag hier niet roken. Omdat ik dat toch doe heb ik de barakdeur open gezet. Aan de overkant op de tweede etage staat een venster open. Er zit een vrouw. Haar hoofd komt net boven de vensterbank uit. Ze is bezig op een computer, al kan ik dat van hieruit niet met zekerheid weten. In elk geval kijkt ze onafgebroken ergens naarwaar. Soms krabt ze in haar haren en glimpt ze verpozend in een paar seconden mijn richting uit zonder me echt te zien, of is dit maar een veronderstelling van mij? Als ik haar waarneem kan zij met mij net hetzelfde doen. Even speelt de gedachte in me om naar haar toe te gaan om met zekerheid te weten met wat ze bezig is. Moest ze stipt op het middaguur verdwijnen bestaat het vermoeden dat ze een werkgever heeft. Zou ze nog mee huilen met de wolven uit het bos?
Middag: de vrouw is weg. Een half uur later is ze er weer. Op een vreemde manier heb ik haar gemist, ook al claimde ik haar aanwezigheid in die vensteropening niet.
Een koestering die je vanzelfsprekend kan loslaten.
Ze kijkt opnieuw mijn richting uit, net zoals ik naar haar. Ze lijkt op jou.
14h15: Stortregen in het dakgebinte. Ik zet de pomp in de Molenbeek aan. Hiervoor word ik vandaag betaald. Hoe zou het zijn om een godganse dag op een computer bezig te zijn?
Haar hoofd is naar beneden gezakt alsof ze zittend slaapt. Misschien is er iets mis met het klavier of lakt ze haar nagels. Damesachtige vingers maken geen toetsenbord vuil. Ik snap er niets meer van.
15h15: Nog een regenbui, een sigaret en een blikje sinaasappelsap. Daarna weer onderweg. De moesson gaat tekeer. Straks begint de herfst. Eerst moeten de fruittelers nog gesubsidieerd.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ja, ik herken jou in je schrijven (mezelf ook :)), maar blijf het gerust (vaak) over doen!
  (R14: worD.)
  x
  warket: Ik heb de fout verbeterd.
 • joplin
  Je zette me aan om het ook te doen
  gewoon voor mezel.f
  "Indrukken"
  xx
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 1 lid: mistral.