writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (53)

door koyaanisqatsi

Abel Bocoum liet zich languit in bad glijden. Hij had gekozen voor badschuim dat het water azuurblauw kleurde en de verwarrende geur van munt gemengd met eucalyptus verspreidde.
Hij zou hebben moeten genieten van dit moment van ongekende luxe maar werd helemaal in beslag genomen door gepieker. Want hoe moest het nu verder? Hij had er geen flauw idee van hoe zijn opdracht aan te pakken; ze leek zo onuitvoerbaar dat ze eeuwen van het heden verwijderd leek terwijl ze zich in wezen binnen enkele ogenblikken als een onontkoombaarheid aan hem zou opdringen.
Om toch ergens een houvast te hebben dwong hij zijn geheugen terug naar de nacht met Nora. Maar wat had hij eraan een ervaring op te rakelen waarin hij weinig meer was geweest dan een gewillig slachtoffer; een speelbal van een omstandigheid die hem had overvallen als een onaangekondigde zonsverduistering?
De omklemming waarmee Nora hem als het ware in een wurggreep had genomen, kon hij als man niet toepassen en leek hem bovendien niet de aangewezen manier om zich van zijn taak te kwijten.
Wat een ellende, dacht hij, dit op mijn leeftijd in de schoot geworpen krijgen!
Zijn verlangen naar de gemeenschap met een vrouw had al jaren geleden opgehouden te bestaan. Net zoals zijn menselijke eigenschap om verliefd te worden, was dit verlangen, door het gemis, door de jaren heen volledig weggesleten, afgestorven als een taaie plant die nooit water had gekregen.
'Een dode boom krijg je niet meer tot leven,' mompelde hij tegen het schuimende wateroppervlak terwijl hij zijn borst betastte en besloot nog gauw de stoppels van zijn geschoren borstharen bij te werken.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Schrijf die arme man maar een heerlijke belevenis, heeft ie wel verdiend, de ziel!
  x
  koyaanisqatsi: Tja, hij moet er zelf ook wat van willen maken natuurlijk... :-)
 • greta
  Met Wee eens, laat 'm een orgasme beleven dat wij lezers kunnen voelen vanaf het scherm.

  koyaanisqatsi: Lees daar ik een snuifje 'eigenbelang'??? :-P
 • joplin
  ben curieus!!
  xx
  koyaanisqatsi: ik ook... ;-) xx
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .