writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (54)

door koyaanisqatsi

Voor Abel Bocoum stond lichamelijke reinheid gelijk aan de neutrale geur van water. Door de parfums die nu in verschillende vormen een laag op zijn huid hadden gevormd beschouwde hij zich als gemaskerde zonderling die de hoofdrol ging spelen in een sinister toneelstuk.
De kamerjas was zo zacht dat hij de indruk had geen kleren te dragen, een ervaring die hem zowel een gevoel van vrijheid als beklemming gaf omdat naakt rondlopen beslist niet tot zijn gewoonten behoorde.
Hij zette zich neer in één van de fauteuils die de luxueuze hotelkamer rijk was en kon niet verhinderen dat de alsmaar toenemende nervositeit zijn benen steeds heftiger deed trillen. Het was alsof hij al een ganse dag niets had gegeten en een appelflauwte om de hoek loerde. Voorzichtig kwam hij weer overeind om een zakje gezouten pinda's uit het mandje met snacks te nemen dat uitnodigend bovenop de bar was gezet. De inhoud was al in zijn keel verzwolgen nog voor hij opnieuw was gaan zitten. Hij graaide een krant van de salontafel en begon erin te bladeren zonder ook maar een letter op te nemen tot hij bij de middenpagina kwam en op een artikel stuitte dat hem direct aanbelangde.
'STAAT WIL WILDGROEI VAN MINISTERS VAN HUISVESTING AAN BANDEN LEGGEN' blokletterde het artikel waarin Bocoum meteen de hand van de Regelaar zag.
Verwachtend ieder ogenblik te worden geroepen begon hij het artikel haastig door te nemen. Blijkbaar waren er de laatste tijd erg veel klachten van burgers die te maken kregen met Ministers van Huisvesting die onredelijke voorwaarden stelden om woningen ongemoeid te laten. Er werd een voorbeeld aangehaald van een vrouw die te horen had gekregen dat ze haar hut zou kwijt geraken als deze binnen de drie dagen niet zou overgoten zijn met beton. Volgens de Minister van Huisvesting in kwestie was de hut immers niet stabiel genoeg om stormen te doorstaan en was er dus een acuut gevaar voor losvliegende planken. Een ander, zogenaamd slachtoffer van onredelijkheid, had te verstaan gekregen dat zijn huis illegaal was opgetrokken en dat deze wetsovertreding slechts ongedaan kon worden gemaakt door het verrichten van drie weken hard labeur in de tuin van de Minister. Volgens het artikel was dit je reinste corruptie en diende het gerecht dringend werk te maken van een cel om zaken zoals deze aan te pakken. Zover wilde de regering echter nog niet gaan. Een hooggeplaatste woordvoerder, die liever niet bij naam werd genoemd, gaf te kennen dat de regering de toenemende klachten zeer ernstig nam en een onderzoek was gestart naar het waarom van het steeds maar toenemende aantal Ministers teneinde een manier te vinden om deze evolutie een halt toe te roepen.
Een zacht geklop op de deur deed Abel Bocoum met stilstaand hart de krant dichtslaan. Alsof hij het bewustzijn verloor liet hij ze op de grond vallen om vervolgens recht te springen alsof hij urenlang naar dit signaal had uitgekeken. Bij de deur aangekomen was hij zo zenuwachtig dat hij tot vier maal toe naast de deurknop pakte. Pas toen er opnieuw op de deur werd geklopt slaagde hij niet in het slot om te draaien en open te doen. Voor hem stond een piekfijn verzorgde dame in een witte schort die hem nogal nukkig gedag knikte en verzocht om meteen mee te komen.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Een voorspel van het voorspel?
  'k Word er zelf nerveus van! :))
  x
  koyaanisqatsi: Opzet geslaagd dus? xx
 • joplin
  knikkende knietjes
  naast de deurknop grijpen
  komt goed hoor!!
  xx
  koyaanisqatsi: denk je? xx
 • warket
  Neutrale geur van water...enzovoort. Ge weet met sommige woorden....
  koyaanisqatsi: Ja? ;-)
 • greta
  Doorschrijven!!! NU
  koyaanisqatsi: Ach nee, ik ga even een paar weekjes met vakantie... :-p
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.