writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (56)

door koyaanisqatsi

Van de verwachting na het uitvoeren van zijn opdracht een verwarring en last lichter te zijn, bleef geen spaander heel. Abel Bocoum vatte de weg terug naar huis aan als een geest, vervreemd van eigen lichaam en gedachten, gekweld door de steeds weerkerende herinnering aan wat zich in de hotelkamer bij de bruid had afgespeeld.
'Ik zal een kat een kat noemen, meneer,' begon de bruid meteen nadat de schoonheidsspecialiste de deur van de hotelkamer achter zich had dichtgetrokken, 'ik vind u een vieze, oude vent. De enige reden dat ik met u, als verwekker van mijn kind, heb ingestemd, is dat mijn moeder een tiran is die zijn gelijke niet kent, al moet ik toegeven dat het nemen van een potente minnaar me ook weinig zegt aangezien dat vroeg of laat toch maar op huwelijkscomplicaties zou uitdraaien.'
Abel Bocoum had de harde woorden aanhoord als een lijfeigene die door zijn feodale meester op zijn status van rechteloze wordt gedrukt nadat hij voor een eenmalige gelegenheid in diens woonst is toegelaten. Hij voelde zich diep beledigd en tegelijkertijd op zijn plaats gezet, want natuurlijk was hij een oude man en het feit dat hij pas even voordien, bij het verrassende weerzien van de bruid, zo iets als wellust gewaar was geworden, deed niets af aan het perverse karakter van hetgeen al enige tijd gepland was en nu op het punt stond te gaan gebeuren.
'Als u wilt, kunnen we de operatie afblazen,' had hij, weinig overtuigd, gestameld.
Maar de bruid had zonder aarzelen duidelijk gemaakt dat daar geen sprake van kon zijn. Ze had zich ontdaan van het onderste gedeelte van haar exotische kleding, zich in een uitnodigende houding op bed gelegd, benadrukt dat hij onder geen beding zijn kamerjas mocht uittrekken en geëist dat hij haast moest maken, aangezien ze niet van plan was hem minutenlang te verdragen.
Bocoum had verdwaasd gehoorzaamd. Om het volkomen passieve, levende wezen onder hem te geven waar het om vroeg, had hij zijn gedachten gedwongen terug te keren naar de nacht bij Nora. Zodoende was hij, tot zijn eigen verbazing en nog grotere opluchting, zo goed als meteen in zijn opzet geslaagd en had hij zich binnen de kortste keren van zijn taak gekweten.
'En nu, eruit!' had de bruid gesnauwd, toen ze gewaar werd dat het voorbij was. Het waren haar laatste woorden aan Bocoum en ze hadden geklonken als lood dat in zijn half verdoofde oren werd gegoten.
Hij was teruggekeerd naar de kamer waar zijn kleren nog hingen, had opnieuw een bad genomen en was vertrokken zonder nog een glimp van de moeder van de bruid op te vangen. Het ziekelijke karakter van haar onderneming indachtig zou het hem niet langer verbaasd hebben dat ze vanuit een verborgen hoekje het verloop van de gebeurtenissen, met een ijskoude zakelijkheid, had staan gadeslaan.
En nu liep hij dus op straat, door het zodanige verstoren van de zekerheden van zijn eenvoudige bestaan, beneveld als een dronkelap. Het leek wel alsof duistere krachten bezig waren de wankele fundamenten van zijn geregeld leven onderuit te halen door er steeds opnieuw grote splinters uit te slaan. En de enige troost die Abel Bocoum zich kon bedenken was dat er vroeg of laat aan alles een eind moest komen. Ook aan deze beproeving…

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  oeioei zijn zelfvertrouwen in een deuk
  wie weet is straks de baby ook muzikaal leuk!
  xx
  koyaanisqatsi: Als hij maar niet te veel van zijn grootmoeder erft...
 • Wee
  Hij is wel een beetje misbruikt, de ziel. :(
  Knap schrijven, als immer, maar ik zeg het je nog maar weer een keer.
  x
  koyaanisqatsi: Hij doet het voor zijn carrière, dus speelt eigenbelang toch ook wel een rol...
  xx
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .