writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Jolly Roger

door ovlijee

In mijn nest proestte ik het opnieuw uit. Had mijn kapitein het weer geflikt. Onvergetelijk de domme koeieogen van het jonge delletje als hij zijn doorzopen rochels in haar snoetje schreeuwde. Het was weer eens iets anders dan het magere zaad van een puisterige puber met meer talg in zijn onderontwikkelde poriën dan prostaat in zijn klieren. En dan had ze zijn hangende balzak met stierenkloten onder zijn gezwollen bierbuik nog niet kunnen aanschouwen. Ik kon mijn eigen ogen niet geloven. Zijn bejaarde reet glom in het maanlicht als kikkerdril in een stiekem poeltje. Het was geweldig, het was fout, mijn kapitein is een geniale gek die de furie van mijn vader combineert met de oprechtheid van mijn peetvader.

"Va dormir! C'est 4 heures! La nuit est pour dormir, pas pour parler."
"Mais c'est dégoulasse, t'es complètement nu, patapouf!"
"Quoi? Tu oses me insulter, petite salope, t'as bu trop, hein, va t'enculer, conasse!"

Dat laatste was er teveel aan. Haar schriele vriendje vond het welletjes en haalde uit, maar op Bushiaanse wijze ontweek mijn kapitein zijn onstuimige swing, waardoor de knaap zijn evenwicht verloor en tussen wal en schip belandde. Zijn kanis stootte hij aan de opstaande rand van de gangboord en bewusteloos ging hij onder de waterspiegel.

"Man overboard! Man overboard!"

Overijverige matrozen begonnen te roepen en te wijzen, flares gingen de lucht in en reddingsboeien dreven zonder landvast de nachtelijke baai in.
Maar mijn kapitein was al als een pafferige zeekoei het havendok ingesprongen. Met zijn robuuste torso duwde hij het schip weg van de wal terwijl hij met één hand graaide naar de jongeman zijn kruin.
Met één hand aan de ladder, de andere rond het haar van de jongen, zijn benen als boomstammen schrijlings tussen wal en schip, hief hij hem uit het water. Omstaanders keken als ramptoeristen hun ogen uit terwijl ik de puber met zijn gedisproportioneerde ledematen op de wal hielp.

"Get a doctor! Somebody get a doctor!"
"Roger, die stierenvechters spreken geen Engels."
"Godverdomme, moet ik hier dan alles zelf doen. Does anybody speak Spanish and English?"
"Me sir," zei één van de vriendjes van het meisje.

Ondertussen kwam een voetbalploeg eerste hulpverleners de chaos nog vergroten.

"Esse, en Espana non e normal, la policia!"
"Roger, trek een handdoek over je spel, die kwezels zijn zo preuts als begijntjes."
"Geen tijd voor. Alsof die meisjes hun doosje nog dicht is. You translate: I want a doctor!"
"But these are doctors!"

Roger gaf de vertaler een klap tegen zijn kop. De jongen wist niet wat hem overkwam. De verplegers schreeuwden moord en brand.

"This kid can die: if he has infected water in his lungs, he dies. It's your fault! Ach foert, ik doe het wel zelf."

Roger duwde iedereen weg uit zijn buurt en ging met zijn blote fluit boven de bewusteloze jongen hangen. Hij hurkte en begon de jongen mond op mond te beademen. Het was geen schoon zicht, en ternauwernood kon ik de meute van hem afhouden. Roger beukte vervolgens in op de borstkas van de jongen tot hij water uitbraakte. Na wat hoesten, was hij bij bewustzijn.

"Now that's how you give a fucking heart massage!"
"Salvador!"

Wie het juist riep, het meisje, de vertaler of één van de verplegers , weet ik niet meer, maar het was het signaal om te beginnen applaudisseren. Ik lachte in het diepste van mijn binnenste.

"Now get him to a hospital, I broke his rib giving him heart massage, and get away from my ship!"

Roger draaide zijn kont met gekreukte huid en verliet de wal. Ik volgde hem terwijl we op de achtergrond sirenes hoorden.

"Roger, dat naakt zijn, gaat ons nog eens in den bak doen belanden."
"Geeft mij eens nen Duvel. Ik heb last vant zuur."
"Drinkt dan melk!"
"Dat is voor kleine kalfjes, nee, nee, ik ben dat aan mijnen patroonheilige verplicht om Duvel te drinken. Int Engels noemen ze den duivel Old Roger en ik ben toch ouwe Roger?"
"Kom, we gaan slapen, kapitein."

In één teug goot hij de fles naar binnen. En slaakte het nog steeds naakt uit.

"Hebt ge dat Frans meisje haar kaken gezien? Ha, ha, ha, elles étaient jolies rouges!

 

feedback van andere lezers

  • joplin
    stormachtig spannend verteld
    xx
  • Wee
    Woestboeiend! :)
    x
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .