writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Bestaan in al zijn Eenvoud (64)

door koyaanisqatsi

Abel Bocoum wist niets beters te antwoorden dan dat hij het voorstel zou overwegen. Imri's moeder beweerde met zijn gevraagde bedenktijd te kunnen leven, tenminste als die geen eeuwigheid zou duren, want dan zou zij zich verplicht zien een andere sterke schouder te zoeken om op te steunen.
Ondertussen was Bocoum zijn laatste cent kwijt en keerde hij met een knorrende maag naar huis terug. Gelukkig had hij nog een voorraadje gedroogde vruchten en noten in huis dat hij kon doorspoelen met zijn altijd voorhanden kruik pompwater.
Vermoeid, gekweld en piekerend liet hij zich uiteindelijk op zijn brits vallen.
Natuurlijk kon er geen sprake van zijn Imri's moeder tijdelijk tot vrouw te nemen. Hoe zou Imri's vader hier niet op reageren als hij terug vrij kwam? Kon een man op een schandelijker manier misbruik maken van de gevangenschap van een kennis die hem altijd uiterst gastvrij had bejegend?
Het vervelende was dat Bocoum zich tegelijkertijd ook verplicht voelde om het gezin te blijven helpen. Alleen had hij gehoopt op een terugbetaling op termijn en niet op bedenkelijke diensten in natura.
Maar misschien liep het allemaal wel los, probeerde hij zich moed in te spreken.
Als mijn carrière nu eens eindelijk van de grond kwam, dacht hij, dan kan ik me binnen de kortste keren die financiële bijstand veroorloven zonder zelf in de problemen te komen.
Alleen, waarom duurde het toch zo lang tot zijn gemaakte naam alom gekend was? Het gebeurde toch niet alle dagen dat een spontaan op straat opgedaagde lofzanger -dichter uitgenodigd werd om de ganse duur van een huwelijksfeest luister bij te zetten. Zelfs al zou de moeder van de bruid, die hem ondertussen voor andere, minder feestelijke doeleinden had ingehuurd, zijn naam niet hebben rondgebazuind, dan nog waren er toch de andere feestvierders geweest aan wie zijn aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij was gegaan.
'Er klopt iets niet,' gromde Bocoum terwijl hij weer overeind kwam. 'Eens je ontdekt bent, loopt alles van een leien dakje. Dat is de natuurlijke gang van zaken in de showbiz.'
Hij begon door de kamer te ijsberen, zich afvragen of hij niemand kende die hem een verklaring voor de stagnerende toestand kon geven en kwam uiteindelijk uit bij de Ziener, een waarzegger die veelal voor een bedrieger werd gehouden maar wonderbaarlijk genoeg al enkele correcte voorspellingen had gedaan.

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  Te goed voor deze wereld
  xx
  koyaanisqatsi: Kan men dat zijn?
 • Wee
  Hij blijft een dromer ...
  Laat de Ziener hem wel zien wat hij wíl zien? We zullen zien! :)
  x
  koyaanisqatsi: Zo had ik het nog niet beZIEN X
 • greta
  Bocoum alsjeblieft, geloof in jezelf, niet waarzeggers.

  koyaanisqatsi: Laat die man toch! :-)
 • GoNo2
  nummer 64?
  koyaanisqatsi: Zo iets...
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .