writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Patattenvlucht

door warket

Patatten uitgedaan, onkruid gewied, boontjes geplukt, bruidsluier geknipt, gras gemaaid, onderkant haag bijgewerkt en kleine aardappelen geschild. Snijbonen met ballekes. Net zoals gisteren een warme zomerdag.
Michelle Martin heeft juwelen, een villa en het spaargeld van haar moeder gevrijwaard voor een claim van burgerlijke partijen in de zaak-Dutroux. Daarna neemt ze haar intrek in een klooster. Wolvenpopulatie in Frankrijk verdubbeld in zes jaar. Deze carnivoor is zich blijven verspreiden vanuit ItaliŽ. In het noordwesten van Iran was er opnieuw een aardbeving. Deze keer verloren minstens driehonderd mensen het leven. Negen jaar geleden waren er vijf en twintigduizend doden. Er is een lichaam aangespoeld in Knokke-Heist, een Zweedse prins kreeg klappen in een nachtclub, voedselprijzen dreigen record te breken en IsraŽl bereidt zich voor op een oorlog. Alles goed?
Cooper heeft de hele dag in de schaduw gelegen. Na het eten, nu de zon aan de horizon zakt, krijgt hij een avondmaal. Daarna gaat hij op zijn rug met poten omhoog tollen in het gras. Met vlooien. Hij leest geen krant. Nooit gedaan als analfabeet. Hij weet niet eens dat hij ouder wordt of waar zijn piemel voor dient. Als mens zou hij debiel zijn, maar nooit alcoholverslaafd.
Varkens zijn sociale dieren. Pas als ze voelen dat ze gaan bevallen zonderen zeugen zich af. De gemiddelde leeftijd van een varkenshouder ligt hier hoger dan vijfenvijftig jaar.
Een twee en dertig jarige man is in een openbaar toilet omgekomen door overmatig drankmisbruik. Proficiat dat ge het u kunt laten. Ook een zeven en vijftig jarige toerist overleed na een val in een badkamer in Thailand terwijl een peuter stierf onder auto van oma. Ziet u het verschil?
In een droom denken dat je wakker wordt terwijl dat zo niet is. Plots overschrijd je een grens in de schemerzone. Het bed, de slaapkamer, het laken half om je heen, lijken zo werkelijk. Je wentelt je lichaam een paar keer van links naar rechts. Je kijkt naar het halfnaakte silhouet van je bedgenoot. Daarna duik je opnieuw in de droom. Net voor ik vermeend wakker werd was ik in zweefvlucht. Mijn vleugels voelden lichamelijk aan, en ineens was het verdwenen. Misschien was het een begin van een herseninfarct, werd ik halfwakker om dat te vermijden of was het echt.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  En zo draaien we door, met wereld en al ...
  Een stukje om te lezen en nogmaals te lezen, Warket. Mooi!
  x
  warket: dankjewel
 • GoNo2
  Genoten!
  warket: dankjewel
 • Danvoieanne
  MOOI!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .