writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Glazen Muiltje ( 1 )

door Rothe

1

De mist hing in lange slierten boven De Schelde. Grijze sluiers onttrokken het zicht op de aangemeerde schepen aan de Scheldekaaien. Gelukkig wist ik nog waar mijn stamcafé lag. Toen ik binnenkwam zei ik naar gewoonte : ' Voor mij een kriekske en de rest kan de pot op ." Dat is nu eenmaal mijn vluchtroute. Af en toe een kriekske en de rest de pot op. Het verplicht me wel om rond te kijken. Maar wat loopt er zoal allemaal rond ? Na mijn eerst mislukt huwelijk, zoek ik iemand, die er altijd voor me is. Ik wil niet die duizend vrouwen of kennissen die hier doelloos rondlopen, maar slechts die éne, die om me geeft. Ik wil iemand, voor de klok rond. Maar er zijn weinig meisjes of vrouwen die dat willen. Bovendien zijn de meesten er niet voor geschikt. Ze willen vrij zijn, wat dat in hemelsnaam ook mag betekenen.
Van Bom keek even in het rond. Jonge meisjes in lage topjes, die nauwelijks iets verhulden. Oudere dames met rimpelige boezems en diep uitgesneden décolletés.
' Nog een kriekje ? '
' Geef me er nog maar ééntje maar de rest kan de pot op . ' Met een glimlach lachte de ober de laatste opmerking weg. Van Bom was nu eenmaal een habitué en zijn opmerkingen maakte op de kelners helemaal geen indruk meer. ' En de rest kan de pot op ' was nu eenmaal gemeengoed geworden in de ' Kaai '.
Waarom was het misgelopen met zijn eerste huwelijk ? Ze werkte op een kantoor, hoofdzakelijk bevolkt door mannelijk egotrippers en wijvezotten. Op een dag moet ze één van haar tetten hebben getoond aan de helft van het mannelijk contigent en de gevolgen kun je raden. Na onze scheiding, ben ik al meermaals gaan eten met wijven, geen één, maar dan ook geen één, heeft haar tetten getoond. Kun je dat verklaren ? Vind je dat eerlijk ?
' Ober breng me nog eens een Kriekje en dat de rest er ook maar ééntje neemt ! '








 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Erg beeldend geschreven,
    groetjes Hettie
    Rothe: Van harte bedankt hettie.
  • Danvoieanne
    Mooi...
    Rothe: Geeft me moed om verder te doen. Bedankt !
  • Wee
    De titel intrigeert, en dan zó een stukje daar onder ...
    Je maakt me nieuwsgierig.
    (Eerste regel: ontTrokken.)
    x
    Rothe: Het foutje heb ik reeds verbeterd Wee. Bedankt voor de vruchtbare feedback, correctie inbegrepen. Merciekes !!!!!
  • GoNo2
    Ik ben benieuwd, nieuwsgierig hoe dit verder mag gaan...
    Rothe: Ik weet wel hoe het eindigt. Maar daartussen ?
  • Hoeselaar
    Kan je gevoelens meer dan begrijpen maar met iemand een gemeenschappelijke toekomst opbouwen die zichzelf vergeet is geen lang leven beschoren.
    knap en geoelig ge- be-schreven

    Willy
    Rothe: Ja Willy, dat is het leven hé ! :-)))
  • andremoortgat
    Jouw kriekje in een Glazen Muiltje
    zou ook kunnen
    Leuk om lezen
    Rothe: Heb ik jaren geleden geprobeerd. Valt niet altijd mee !!!! :-)))
  • Mistaker
    Lekker, een kriek.
    Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik van je verhaal vind. In ieder geval ben ik nieuwsgierig naar het vervolg.

    O ja: wijVen (3e regel van onder)

    Groet,
    Greta
    Rothe: Grete, bedankt voor de opmerking. Correctie werd ondertussen uitgevoerd. Stond trouwens twee keer fout geschreven.
    Groetjes, Rothe
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .