writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mierwesp

door warket

In een station is veel passage. Je kan er goed bedelen, en dat is een recht. Gezweef als een kopie van de perfecte, idyllische wereld. Un Petit jaune voor de maaltijd. Daarna schrijven we een boek onder invloed van absint. In de negentiende eeuw noemden ze het een groene fee. Het is heet in Brussel. Flikken, rot op, spuiten ze op een kromme vervallen begijnhofmuur. Vrouw met lang grijs haar neemt gerimpeld een bocht. Ook Japanners op een huurfiets met een gids erbij nemen deze weg. Een vluggertje. Straks nog Brugge.
Als lezer vind u het waarschijnlijk onbegrijpelijk dat ik verliefd ben op mijn beeldhouwwerk dat ik nog steeds bewerk. De voorkant is af. Ik heb haar op haar buik gelegd. Nu, in de schemer, begin ik aan haar rug. Avond koelt. Er is teveel wind voor kaarslicht en op deze plaats schijnt het straatlicht niet. Ik wou dat ik katachtig in het donker kon kijken. Natuurlijk kan dat niet. Ik ben een mens met een bewustzijn dat mij verzoekt om na te denken. Vraagt een mier zich af hoe het is om als zoogdier tweevoetig over deze aarde te strompelen? Mieren kunnen niet schrijven. Die laten een geur achter. Bijen hebben geen landkaart nodig. Die vinden in het licht hun weg naar het nest. Wist je dat een spin zich laat drijven op de wind om haar rag te bouwen? Zoveel geduld om te overleven, en wij slaan haar dood om het toilet netjes te houden.
Zeur niet, zie ik u al denken.
Hier blijven de spinnenwebben hangen. Wespen mogen ook mee aan tafel. Soms sukkelt er eentje in een glas wijn. Dan grits ik haar voorzichtig eruit en kijk daarna hoe ze stomdronken over de tafel kruipt tot haar vleugeltjes drogen.

 

feedback van andere lezers

 • joplin
  hoe bijzonder zoveel respect voor al wat leeft
  daarom houden we allen van jou Warket
  xx
 • hettie35
  Dit is genietend lezen,
  groetjes Hettie
 • Danvoieanne
  Heel knap vol gevoel...
 • Rothe
  Met veel respect gelezen !!!!
 • andremoortgat
  Met respect voor natuur
  en détail
  Mooi
 • Wee
  Práchtig, Warket.
  x
 • Hoeselaar
  Warket dit is zondermeer prachtig geschreven.

  Willy
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .